TİKA Arnavutluk'ta kavga

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nurettin KURT

T.C. Başbakanlık Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) Arnavutluk Temsilciliği'nde yapılan bir soruşturma, kurumda yaşanan skandalların mahkemelere yansımasına neden oldu.

Denetçi Erdoğan Sert, TİKA Arnavutluk Koordinatörü Murat Akarsu ile Oya Tütüncü arasındaki kavgada herkes birbirini suçluyor.

Denetçi Erdoğan Sert ile Oya Tütüncü Hürriyet'e konuştu. Denetçi Sert, ?T.C.'yi temsil ediyor tabii ki ahlaki durumunu araştıracağız? derken, Tütüncü, ?Benim erkek arkadaşımın bu olaylarla ne alakası var? diye sordu.

Arnavutluk'taki TİKA Ülke koordinatörü Murat Akarsu'nun özel hayatını araştırdığı gerekçesiyle dava ettiği denetçi Erdoğan Sert şunları söyledi:

?Arnavutluk'a gittim. Murat

Akarsu, ilk gün denetime karşı olacak tutum ve davranışlar sergiledi. Kurum başkanına küfür etti. Küfür edince kurum amirine durumu bildirdim ve zarar görmemek için otelimi bile değiştirdim. . Yapılan soruşturma sonucunda kurumla ilişiği kesildi.? Sert, Akarsu'nun Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ettiğini, dolayısıyla yaptığının özel hayatın ihlali olmadığını savundu.

Görev süresini uzatacaktık

?Görev süresinin bitimine üç gün kala bu araştırmayı yapmanız geç alınmıs bir karar değil mi?? sorusunu ise Sert, ?Aslında kurum adı geçen kişinin görev süresini uzatacaktı. TİKA Başkanım ?Bize gelen duyumlar, ihbarlar var, araştır' diyerek talimat verdi? diye cevaplandırdı.

OYA TÜTÜNCÜ

Erkek arkadaşımın ne ilgisi var

Erkek arkadaşını üç ay süreyle ağırladığı ve resmi toplantılara götürdüğü iddia edilen Oya Tütüncü ise, ?Benim erkek arkadaşımın bu beyefendinin ceza almasıyla ne ilgisi var. Burada ceza alan o, kurumdan ilişiği kesilen o. Yalan yanlış iftiralarla bize çamur atmaya kalkışıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber