Sözleşmeli öğretmen atamalarının iki seferde yapılması aileleri parçaladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2009 12:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 15 gün arayla iki defada yaptığı sözleşmeli öğretmen atamaları mağduriyetlere yol açtı. İlkinde yüksek puanlılar doğu illerini tercih etmek zorunda bıkarılırken, ikinci atamada düşük puanlıların batı illerine gitmesi tepkiyle karşılandı. Bakanlığın uygulaması, aynı zamanda aileleri de zora soktu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğretmen, okul öncesi öğretmeni olan eşinin atamasının 14 Eylül'de 69,997 puanla Ağrı'nın bir köyüne çıktığını, 8 aylık hamile olmasına rağmen gitmek zorunda kaldığını söyledi. Kendisi İzmir'de öğretmen olarak çalıştığı için eşinin yanına gidemediğini söyleyen mağdur, "14 Eylül'deki atamada toplam 13 kontenjan verilen İzmir'e, aradan dört gün geçtikten sonra duyurulan ve 25 Eylül'de yapılan atamada, içinde benim öğretmen olarak çalıştığım okulda bulunan 190 civarında kontenjan verildi. Neticede çalıştığım okula 62 civarında puanla okul öncesi öğretmeni atandı." dedi.

Bunların, ilk atamaların devamı niteliğinde olduğunu, hepsini tek elden yapılması halinde bu tür mağduriyetlerin yaşanmayacağını vurgulayan öğretmen, "Diğer atamada usta öğretici kadrosunda gösterilen kontenjanlar, aradan birkaç gün geçtikten sonra sözleşmeli kadrosunda gösterilmiştir. Üstelik yüksek puan alanlara kısıtlı tercih yaptırıldı." şeklinde konuştu.

Bunun yanısıra birinci atamalara başvurular devam ederken boş kalan usta öğreticilik kadrolarının ücretli öğretmenle giderileceğinin duyurulduğu, bunun ise birinci defada atanan öğretmenleri yanılttığını kaydetti. Üçüncü hatanın, ikinci atamada batıda bulunan ve çalışma şartları daha iyi olan okulların liste olarak açıklanması, birinci listenin çoğunluğunun doğu illerini kapsaması olduğu belirtildi.

Şu anda istifa etmeleri durumunda KPSS puanıyla başvurmak için en az bir yıl beklemeleri gerektiğini belirten mağdur öğretmen ailesi, atamanın bir defada yapılması halinde, yine aynı yer çıksa bile razı olacaklarının altını çizdi. Organizasyon, planlama ve duyuru eksikliklerinin cezasını kendilerinin çektiğini belirten mağdur öğretmen, "Birinci seferde yapılan atamaya başvurmayıp bir hafta beklesek, eşimin tayini çalıştığım okula çıkacaktı. Okuluma 62 puanla öğretmen verdiler, üstelik Açıköğretim Fakültesi mezunu. Çok büyük bir haksızlığa uğradık. Eldeki malzemeyle tadından yenmez bir helva yapılabilecekken boş yere düştüğümüz duruma bakın." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber