Lisans tamamlama ücretleri çok yüksek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen, Yüksek Öğretim Kurulu'na yaptığı başvuruda, 2000 TL'lik harcın makul seviyeye çekilmesi talebinde bulundu. Tıp Fakülteleri nde katılım payının 591 TL, Açıköğretim Fakültelerinde ise yıllık 458 TL olduğuna dikkat çekilen başvuruda, 2000 TL olarak belirlenen öğretim giderinin, sağlık çalışanlarının iki aylık maaşından fazla olduğu ve sağlık çalışanlarını bu haktan yararlanma konusunda tereddüde düşürdüğü belirtildi.


Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de bugün Erzurum Atatürk Üniversitesi'ni arayarak rektörle konuyu görüşmek istedi. Ancak rektörün yurtdışında bulunması sebebiyle görüşme gerçekleşmedi. Başkan Kahveci 8 Ekim Perşembe günü Üniversite'nin rektör yardımcısıyla konuyu görüşecek ve ücretlerin makul bir seviyeye çekilmesini isteyecek.

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi ayrıca Atatürk Üniversite'sine konuyla ilgili bir de yazı yazdı. Yazıda öğrenim gideri olarak alınması düşünülen miktarların personelin maaşlarıyla kıyaslandığında oldukça yüksek olduğu vurgulanarak bazı personellerin bu sebeple kayıt yaptıramayacağının ve hedeflenen amaca ulaşılamayacağının altı çizildi.


Diğer taraftan, memurlar.net forumunda yazışan çok sayıda üye tespit edilen rakamı bir soygun olarak görmektedir. Lisans tamamlama hakkının bir fırsata dönüştürülmek istediğini belirten ecemxx adlı üye "4 bin lira benim için çok yüksek bir rakam" dedi.

Hem eğitime teşvik edildiğini hem de eğitim almak isteyenlerinin önünün kesildiğine dikkat çeken bir çok üye üniversite yöneriminin kendilerinin çok yüksek maaş aldığı gibi, yanlış bir kanıya sahip olduğunu belirtiyor.

Yapılan uygulamanın kibarca ve resmi bir soygun olarak tanımlayan temmhem78 adlı üye ise üniversiteye yakışanın bu olmaması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber