Öğrencilerden baz istasyonu eylemi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ekim 2009 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ADANA'da ilköğretim okulu yanına kurulan baz istasyonunu kaldırılması için çoğunluğu öğrenci çok sayıda kişi protesto eylemi yaptı.

Dadaloğlu Mahallesi'nde bulunan Adana Eczacı Odası İlköğretim Okulu ve anaokulu öğrencileri, okul binasının yakınına kurulan baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptı. Baz istasyonunun kendilerini hasta edeceğini söyleyen öğrenciler, taşıdıkları dövizlerde istasyonun çalışmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Öğrencilerle birlikte basın açıklaması yapan Yaşar Doğaç, çocukların geleceğini düşünerek baz istasyonuna izin vermek istemediklerini söyledi.

Baz istasyonlarının özellikle okul çevresine kurulmasının yasak olduğunu belirten Doğaç, "İstasyonun saçtığı radyo dalgaları insanları hasta ettiğine dair elimizde belgeler var. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde bu radyo dalgalarının kısırlık, mutant yavruların doğması, adet bozukluklarına neden olduğu ve gebeliği tehlikeye soktuğu bilimsel olarak kanıtlanmış. Biz kendimizin değil çocuklarımızın geleceği için bu baz istasyonunu burada istemiyoruz" dedi. Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler, bir süre daha baz istasyonunun kaldırılması için slogan atıp dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber