Polisi şehit eden üç sanığa 156 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 23:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İSTANBUL Gaziosmanpaşa'da 3.5 yıl önce 'dur' ihtarına uymayan ve Yunus ekiplerinin üzerine ateş açan, bir polisin ölümüne iki polisin de ağır yaralanmasına neden olan üç sanığa 156 yıl hapis cezası verildi.

Gaziosmanpaşa'da 15 Mayıs 2006'da devriye gezen üç yunus polis memuru şüpheli gördükleri üç kişiyi durdurmak istedi. Ancak daha sonradan hırsız oldukları anlaşılan üç şüpheli, polisin üzerine ateş açtı. Kafasından yaralanan 23 yaşındaki nişanlı polis memuru Metehan Şahbaz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Diğer iki poliste saldırıda yaralandı.

KARAR 3,5 YIL SONRA GELDİ

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ?Adam öldürme?, ?yaralama?, ?görevli memura direnme?, ?sahte nüfus cüzdanı ve sahte plaka kullanma?suçlarından tutuklanan ve haklarında dava açılan üç sanık hakkında karar 3,5 yıl sonra geldi. Karar duruşmasında son sözleri sorulan sanıklardan Nevzat Razi, ?Ben öldürmek için ateş etmedim. Bilinçsizce açmış olduğum ateş ile ölmüştür. Ancak kasten öldürmüşüm gibi dosya tertip edilmiştir. Takdir sizindir? dedi. Son sözü sorulan sanık Ardaç Taş ise ?3,5 senedir tutukluyum. Ailem ve ben ciddi şekilde mağdur olduk? diyerek mahkemeden tahliyesini talep etti. Diğer sanık İlhan Seyrekbasan ise ?Cumhuriyet savcısı her ne kadar benim araba kullanırken ateş ettiğimi söylemişse de yapılan kriminal incelemede benim silah kullandığıma dair hiçbir delil yoktur. Tahliyemi istiyorum? dedi.

Mahkeme Heyeti sanık Nevzat Razi'ye polis memuru Metehan Şahbaz'ı öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. İyi halden bu suçu müebbet hapis cezasına çevirdi. Heyet, sanığa polis memuru Coşkun Kaya'yı 'öldürmeye teşebbüs'ten 16 yıl 8 ay hapis cezası, Orhan Karataş'ı 'öldürmeye teşebbüs'ten 16 yıl 8 ay, 'sahte nüfus cüzdanı kullanma' suçundan 1 yıl 8 ay, 'birden fazla kişi ile polis memuruna silahlı direnme' gösterdiği için 10 ay hapis cezası, 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan da 10 ay hapis verdi. Nevzat Razi bu suçlardan 66 yıl 8 ay hapis cezana mahkum edildi.

Mahkeme Heyeti, Ardaç Taş hakkında da Metehan Şahbaz'ı 'öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Daha sonra iyi halden bu suçu müebbet hapis cezasına çevirdi. Heyet, sanığa polis memuru Coşkun Kaya'yı 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası, Orhan karataş'ı 'öldürmeye teşebbüs'ten 16 yıl 8 ay, 'sahte nüfus cüzdanı kullanma' suçundan 1 yıl 8 ay, 'birden fazla kişi ile polis memuruna silahlı direnme' gösterme suçundan 10 ay hapis cezası, 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan da 10 ay hapis verdi. Ardaç Taş bu suçlardan 66 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Üçüncü sanık İlhan Seyrekbasan hakkında ise Mahkeme Heyeti polis memuru Metehan Şahbaz'ın 'öldürülmesi olayına yardım ettiği' gerekçesiyle hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası, polis memuru Coşkun Kaya'yı 'öldürmeye teşebbüse yardım' suçundan 6 yıl 8 ay hapis , 'polis memuruna silahlı direniş' suçundan 10 ay hapis verdi. Heyet sanık İlhan Seyrekbasan'ın 'sahtecilik' suçundan beraatine karar verdi. İlhan Seyrekbasan, toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Nişanlı polis memuru 23 yaşındaki Metehan Şahbaz'ı 3,5 yıl önce şehit veren acılı baba İbrahim Şahbaz karara sevinerek ?Adalet tecelli etti. Acım bir nebze olsun dindi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve desteklerini esirgemeyen oğlumun Yunus arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum? dedi. Ailenin avukatı Uğur Güven ise ?Adalet tecelli etmiştir. Uzunca bir süderir yapılan yargılama sonunda şehit ailesinin acısı bir nebze olsun hafiflemiştir? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber