İki gümrük görevlisi, rüşvetten tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2009 16:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir yolcudan rüşvet aldığı iddiasıyla biri müdür yardımcısı 2 gümrükçü, Edirne Adliyesine sevk edildi

Kapıkule Gümrük Müdürlüğünde görevli müdür yardımcısı S.B ile memur N.C, Kapıkule Sınır Kap ısı'ndan çıkış yapan Almanya'da işçi olarak çalışan A.Ş'den rüşvet talep etti. Rüşveti veren A.Ş'in bu olayı cep telefonuyla görüntülemesi ve görüntüleri de cumhuriyet savcılığına ileterek şikayetçi olması üzerine 2 gümrükçü g öz altına alındı.

Gözaltına alınan iki kişi emniyetteki sorgusunun ardından Edirne Adliyesine sevk edildi.

Edirne Valisi Mustafa Büyük,yaptığı açıklamada, adli soruşturmanın şu anda devam ettiğini, soruşturmanın sonucuna göre işlem yapacaklarını belirtti.

Edirne Gümrük başmüdürlüğü yetkilileri ise olayın "münferit" olduğunu, organize bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak "Böyle olayların zerre kadar olmasını istemiyoruz. Bu olayla ilgili ne gerekiyorsa yapılacaktır. Gümrük teşkilatımızın bu olaylarla ilgili tutumu ortadadır" diye konuştu.

Bu arada önceki ay Bulgaristan'dan geçen, yurt dışında çalışan bir Türk işçisi kendisinden rüşvet isteyen Bulgar gümrükçüleri cep telefonuyla kaydetmişti. Bu görüntüler üzerine Bulgar yetkililer soruşturma başlatmış, rüşvet isteme anı internette çeşitli sitelerde yayınlanmıştı.

Öte yandan, 4 yıl önce Kapıkule Sınır Kapısı'nda, gümrük ve gümrük muhafaza memuru ile pasaport işlemlerinde görevli polislere yönelik operasyon düzenlenmiş, çok sayıda görevli tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber