Afet kurumları tek çatıda birleştiriliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2009 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deprem ve sel gibi felaketlerde yaşanan yetki karmaşasını engellemek için tüm yetkiler tek elde toplanıyor. Buna göre Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık'a bağlı Acil Durum Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Başkanlığı adı altında tek çatıda birleştirilecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki selden sonra afet koordinasyonu görevini verdiği Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, dün İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve mahalli idarelerin yetkilileriyle bir araya geldi. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) yapılan toplantıda İstanbul'daki sel felaketi ve sonrasında meydana gelen gelişmeler ile bundan sonra alınacak tedbirler konuşuldu.

Başbakan Çiçek, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada İstanbul'da geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketinin ardından yetki karmaşası yaşandığına dikkat çekti. Çiçek, bu durumun önüne geçmek için Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık'a bağlı Acil Durum Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nün artık Afet ve Acil Durum Başkanlığı adı altında tek çatıda toplanacağını söyledi.

Cemil Çiçek, İstanbul'da yaşanan sel felaketinde hiç kimsenin masum olmadığını da dile getirdi. Çiçek, şöyle devam etti: "Şunu kabul etmeliyiz ki zaaflarımız, eksikliklerimiz ve umursamazlığımız yüzünden bu üzücü durumla karşı karşıya geldik. Suçlu arama gayreti içerisinde olmayacağız. Bu durumun meydana gelmesinde hepimiz suçluyuz. Hiç kimse bu konuda masum değildir. Düşüncesi, kanaati veya siyasî görüşü ne olursa olsun bu konuda elini taşın altına koymalıdır."

Toplantıda özellikle 3 konu üzerinde duracaklarını kaydeden Çiçek, meydana gelen zararları tespit edeceklerini, kısa, orta ve uzun vadede alınacak önlemleri gözden geçireceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber