Üniversite kontenjan arttırınca yurtlarda boş yer kalmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ekim 2009 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Üniversitesi öğrenci kontenjanını artırınca Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü'ne bağlı yurtlar doldu. Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu yeni yurt arayışına başladı.

Atatürk Üniversitesi'nde yeni açılan bölümlerle birlikte artan kontenjan sayısı yurtların dolup taşmasına neden oldu. Yurt-Kur Erzurum Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, yaklaşık iki haftadır yeni yurt binaları aradıklarını söyledi. Yurt-Kur'a başvuran asil ve yedek öğrencilerin geldiğini dile getiren Pasinlioğlu, öğrencileri şimdilik değişik yöntemlerle misafir ettiklerini ve en kısa zamanda yer temin edeceklerini vurguladı. Misafir öğrencilerin eski öğrencilerinin yerinde konakladıklarını ifade eden Pasinlioğlu, eski öğrencilerin gelmesi ile misafir öğrencileri farklı yerlere aldıklarını söyledi. Öğrencileri dışarda bırakmayacaklarının altını çizen Pasinlioğlu, bu yoğunluğun sebebi olarak üniversitenin kontenjan artışının yanında Yurt-Kur binalarındaki konforun da yol açtığını söyledi. Eski yurt binalarının bu yıl tamamen tadilatının ve güçlendirme çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Pasinlioğlu, "Yurtlarda önemli ölçüde yenileme çalışmaları yaptık ve bunlar bitti. Öğrencilerimiz gelip, daha temiz daha bakımlı yurtlarına yerleştiler. Yeni gelen öğrenci sayısı da bu yıl fazla ve bundan kaynaklanan yer sıkıntısı var. Ama kısa bir süre içerisinde bu sıkıntıyı aşacağız. Ayrıca gelen öğrenciler henüz Erzurum'u ve arkadaşlarını tanımıyor. Yerleştiremediğimiz öğrenciler biraz daha çevreyi tanıyınca bir kaç arkadaş birleşip ev de kiralayabiliyorlar. Değişik yerlerde yurt binaları açtık ve yeni bina açma çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Geçen yıla oranla yurtlarının dolduğunu vurgulayan Özel Özdemir Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Hacı Özer de geçen yıl yurtlarının 4'te 3'ünün dolduğunu ifade etti. Bu yıl yurtlarının yüzde 100 kapasite ile hizmet vereceğini dile getiren Özer, gelen öğrencileri geri çevirmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber