13 bin din öğretmeni 23 bin imam açığı var

Haber Giriş : 21 Ocak 2005 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki misyonerlik faaliyetlerini değerlendiren Gündoğdu, her dinin mensubunun kendi dinini anlatma hakkının olduğunu belirterek, din dersi öğretmeni ve imam açığına bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, misyonerlik faaliyetlerinin yasaklanması yerine, İslam dininin iyi anlatılması gerektiğini söyledi. Gündoğdu, bu amaçla 13 bin din dersi öğretmeni ve 23 bin imam açığının kapatılmasını istedi.

Son günlerde gündeme gelen Türkiye'deki misyonerlik faaliyetlerini Yeni Şafak'a değerlendiren Gündoğdu, her dinin mensubunun kendi dinini anlatma hakkının olduğunu, misyonerlik faaliyetlerinin yasaklanmasıyla hiçbir şeyin çözülemeyeceğini belirterek, birçok Hristiyan ülkede İslami çalışmaların bulunduğuna dikkat çekti. Gündoğdu, "Herkesin kendi dinini anlatması evrensel bir haktır. Herkesin dinini anlatmasından yanayız. Ancak dinlerini anlatırken, insanların fakirliklerinden ve zor koşullarından yararlanarak, onlara bazı vaatlerle dinlerine değiştirmesine zorlamalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Misyonerlik faaliyetlerinden rahatsız olan birçok kişinin çözümü yanlış yerde aradığını ifade eden Gündoğdu, misyonerlikle mücadele etmenin yolunun onu yasaklamak değil, kendi dinimizi en iyi şekilde anlatmakta geçtiğini belirtti. Gündoğdu, "Güzel dinimizi İslam'ı bilen kişi zaten misyonerlerin düşüncelerinden etkilenmez. Ama onları bu konu da cahil bırakırsanız misyonerlikten de etkilenir, satanizmden de" diye konuştu.

"36 bin din görevlisi eksik"

Diyanet İşleri'nin yaptığı açıklamalarda ülkemizde yaklaşık olarak 23 bin imam açığı bulunduğuna işaret eden Gündoğdu, "Milli Eğitimde de 13 bin din dersi öğretmeni açığı var. Din eğitimini verecek din dersi öğretmeni ve imam açığı 36 bindir. Din konusunda insanları eğitmezseniz, bu konuda bu kadar açık bırakırsanız burada mutlaka sorun çıkar. Misyonerliği yasaklarsanız, satanizm çıkar. Bunun çözmek için yapılması gereken, çağdaş ve bilimsel yöntemlerle din eğitimi vermektir" dedi.

Öğretmenliğin ve imamlığın çok önemli iki meslek olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, ancak bu kadar önemli iki meslekteki açığın vekilliklerle kapanmaya çalışıldığını söyledi. Gündoğdu, "Türkiye'de vekillik sadece öğretmenlik ve imamlıkta var. Hemşirelikte yok, doktorlukta yok, avukatlıkta yok ama öğretmenlikte ve imamlıkta vekillik var. Böyle önemli mesleklerde vekil sistemiyle açığı kapatırsanız sorun mutlaka çıkar" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber