Genelkurmay: İnternet sitesinde yayımlanmadı

Haber Giriş : 27 Ekim 2009 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay: İnternet Sitesinde Yayımlanmadı

(A.A) - 27.10.2009 - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 26 Haziran 2009'da yaptığı ve "İrticayla Mücadele Eylem Planı" iddiaları ile gündemdeki konuları değerlendirdiği basın toplantısına ilişkin metnin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yayımlanmadığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri, bazı basın yayın organlarında yer alan "basın toplantısı metninin kaldırıldığı" yönündeki iddiaların "gerçek dışı" olduğunu belirttiler.

"Metnin Genelkurmay Başkanlığının internet sitesine konulmadığını" ifade eden yetkililer, "bu sebeple basın toplantısı metninin kaldırılmasının da mümkün olamayacağını" kaydettiler.


Başbuğ'un 'kağıt parçası' dediği konuşma metni siteden kaldırıldığı iddia edilmişti

HÜRRİYET -İrtica ile Mücadele Planı' ile ilgili Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 26 Haziran'da yaptığı konuşma, TSK'nın internet sitesinden kaldırıldı.

12 Haziran'da Taraf Gazetesi tarafından haberleştirilen '?İrtica ile Mücadele Planı'' ile ilgili Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 26 Haziran'da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda, kuvvet komutanları ve Genelkurmay Karargahında görevli J başkanlarının da katılımıyla basın toplantısı düzenlemiş, belgenin düzmece olduğunu anlatmıştı.

Başbuğ, belgeyle ilgili "Türkiye bir kağıt parçası etrafında enerjisini harcadı" yorumunu yapmıştı.

Genelkurmay Başbuğ'un işte o konuşması TSK'nın internet sitesinden kaldırıldı.

?İrtica ile Mücadele Planı'nın ıslak imzalı orijinal belgesiyle ilgili haberler ihbar kabul edilerek, araştırılması için Genelkurmay Askeri Savcılığı'nca dün saat 13.30'da soruşturma başlatıldı.

İŞTE SİTEDEN ÇIKARILAN O KONUŞMA

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un 26 Haziran 2009'daki Konuşması'nın tam metni

26 Haziran 2009

Türkiye'de etrafımızda ve dünyada cereyan etmekte olan gerçek olaylara bakarsak ciddi bir çok sorunun bulunduğunu ve yaşandığını görürüz.

Dünya ülkelerinin hemen hemen hepsi küresel kriz ve bu krizin doğurduğu ekonomik ve sosyal konularla boğuşmaktadır. Türkiye bunun yanında terör ve bölücü terör örgütü ile mücadelesine devam etmektedir.

Çevremizde başta İran'daki song gelişmeler olmak üzere, Irak, Afganistan ve Pakistan'da ciddi olaylar yaşanmaktadır. Kıbrıs görüşmeleri de bir taraftan sürmektedir.

Bütün bunlar yaşanırken Türkiye iki haftadır Genelkurmay Askeri Savcılığı'na elinde bulunan, topladığı ve talep ettiği bütün bilgiler çerçevesinde yürüttüğü hazırlık soruşturması neticesinde ulaştığı karar neticesinde bir kağıt parçası etrafında enerjisini tüketmiştir.

Ayrıca yargı sürecini sabırla sükunetle bekleme basiretini de gösterememiştir.

Her şeyden önce bunlardan dolayı biz TSK olarak üzgünüz.

Şu anda elimizde olan hukuki anlamda bir kağıt parçasıdır.

Hiç zaman kaybedilmeden belge olduğu iddia edilenin gerçekten belge olup olmadığının hukuk ve yargı yoluyla ortaya çıkartılması için Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber