Karakolda evrakçılık bitiyor; bin 500 polis sokağa çıkacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 31 Ekim 2009 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürlüğü önemli bir asayiş projesini uygulamaya hazırlanıyor. Resmî kurumlardan karakollara gelen evrakların görevli 'evrakçı polisler' tarafından ilgili yerlere dağıtılması sistemine son veriliyor. Kurulacak 'evrak toplanma merkezleri' sayesinde açığa çıkacak bin 500 polis, asayişin sağlanmasında görevlendirilecek. Proje, evrak bürokrasisinin bitirilmesini de hedefliyor.

Evrakçı polisler, emniyet ile resmî daireler arasındaki belge iletişimini sağlıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü bu personeli asayiş hizmetlerine dahil etmek için önemli bir proje hazırladı. Projeyle birlikte ilçe emniyet müdürlüklerinde 'evrak toplanma merkezleri' kurulacak. Resmî kurumlardan karakollara gelen belgeler artık bu merkezlerde toplanacak. Bu belgeler az sayıda personelle ulaştırılması gereken yerlere götürülecek.

Ayrıca ilçe emniyet müdürlüklerinde evrak kayıt defteri uygulaması kaldırılacak. Belgeler özel programla bilgisayar ortamında kayda alınacak. Evrak bürokrasisinin bitirilmesi hedeflenen projeyle sisteme evrak kayıt numarası yazılarak zamandan ve kâğıttan tasarruf sağlanacak. Bin 500 personel, asayiş hizmetlerinde devreye sokulacak. Bu personel karakolların himayesindeki sokaklarda yaya devriye olarak çalıştırılacak. Özellikle hırsızlık ve yankesicilik olaylarının önlenmesinde etkinlik sağlanacak. Ayrıca yaya devriyelerin sayısının artmasıyla diğer asayiş suçlarına daha hızlı müdahale edilmesi planlanıyor. ALPER SANCAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber