Salgın sebebiyle doktorlara ek mesai

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Kasım 2009 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de 3 kişinin ölümüne sebep olan domuz gribi (H1N1) virüsüne karşı hastaneler teyakkuza geçti. Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kararına göre hastaneler mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde 4 branşta hasta bakacak.

Domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvuruların artmasıyla yapılan yeni düzenlemeyle vatandaş, dâhiliye, göğüs hastalıkları, çocuk ve enfeksiyon branşlarında da doktor bulabilecek. Daha önce resmî tatil ve pazar günleri hastaneye başvuranlara sadece acil doktorları bakabiliyordu.

Türkiye'de domuz gribi taşıyan kişi sayısının bin 602'ye çıkması üzerine hastanelere başvurular arttı. Tedavisi hastanelerde süren hasta sayısı 25'e ulaşırken, 3 hasta yoğun bakımda sağlığına kavuşmayı bekliyor. Ölüm haberleriyle paniğe kapılan vatandaşlar, hafif burun akıntısı ve boğaz ağrısında da hastanelere koşuyor. Hal böyle olunca kurumlardaki yoğunluk geçen yılın aynı dönemine göre 3'e katlandı. Bakanlık ve SGK'dan hastanelere gönderilen 'acil' kodlu yazıyla tatil günlerinde de domuz gribi vakalarına branş doktorlarının bakması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber