Tutuklanan emniyet müdürünü bir polis ile komiser suçlamış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Çete'den tutuklandıMUSA KESLER

Takip edilen bir çeteye operasyon öncesi bilgi sızdırdığı iddia edilen Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, dün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Ünsal'ı suçlayanların, bir polis ile komiser olduğu öğrenildi

Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Akyazı'da polis tarafından çökertilen çeteye operasyon öncesi bilgi sızdırdığı iddiasıyla operasyonu yöneten İstanbul Başsavcılığı'nda ?şüpheli' olarak ikinci kez ifade verdi. Savcılıktaki ifadesinin ardından, ?çete üyesi olmak? suçundan mahkemeye sevk edilen Ünsal tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında bir ay önce ilk ifadesini veren Ünsal'ın, önceki gün ifadeleri alınan bir polis memuru ve komiserin kendisini suçlayan ifadeleri üzerine yeniden ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Vekil yeğeni de vardı

Sakarya Akyazı'da ?suç örgütü kurmak?, ?adam yaralama?, ?ihaleye fesat karıştırmak? ve ?tehdit? gibi suçları işlediği iddia edilen bir çeteye operasyon yapılmış, operasyon kapsamında aralarında Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'nın da bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmıştı. Yazıcı ve 25 kişi serbest bırakılırken, aralarında Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın yeğenlerinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

Polis, operasyona hazırlık sürecinde çetenin telefonlarını dinlemeye aldı. Bu dinlemeler sırasında çete elemanlarının kendilerine operasyon yapılacağından haberdar oldukları ve buna göre hazırlık yaptıkları anlaşıldı. Bunun üzerine operasyon süreci hızlandırıldı.

Yıldırım'ın yeğeni Ali Yıldırım ve Başkan Yazıcı, ifadelerinde operasyonun yapılacağı bilgisini Ünsal'dan aldıklarını söyledi. Bu ifadeler üzerine Ünsal hakkında da soruşturma başlatıldı.

11 Eylül'de savcıya ?şüpheli' olarak ifade veren Emniyet Müdürü Ünsal, serbest kalmıştı. Sakarya'da görevli 1 komiser ve 1 polisin önceki gün ifadesini alan savcı, Ünsal'ı yeniden ifadeye çağırdı.

Komiser ve polisin suçladığı Ünsal, dün savcıya ?şüpheli' olarak yeniden ifade verdi. Ünsal savcılık ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. ?Çete üyelerine bilgi sızdırarak yardım ettiği? gerekçesiyle mahkemece tutuklanan Ünsal, Üsküdar Paşakapısı Cezaevi'ne konuldu.

Ünsal'ın tutuklanması, Sakarya'da da şok etkisi yarattı. Vali Hüseyin Atak, ?Emniyet Genel Müdürlüğü, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne gereken atamayı yapar? dedi. Başkan Yazıcı da tutuklama kararından sonra kayıplara karıştı.

ÇETE SUÇLAMASI

Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal İkinci ifadesi sonrasında ?çete üyesi olmak? iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Müdür Faruk Ünsal tutuklandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber