Şikayet ettikleri öğretmeni geri istediler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 19:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adıyaman'ın yaylakonak beldesinde 24 kişinin imzasıyla şikayet edilen ve tayini çıkan öğretmenin gitmemesi için bu kez 100'ün üzerinde imza toplandı.

- Adıyaman merkeze bağlı Yaylakonak beldesinde şikayet üzerine ataması başka bir köye yapılan öğretmen için bu kez, gitmesin diye dilekçe verildi.

Yaylakonak İlköğretim Okulu'nda 3 yıldan beri sınıf öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Yılmaz hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunuldu. 24 kişi imza toplayarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne öğretmenin siyaset yaptığı iddiasıyla şikayette bulundu. Müfettişlerin incelemesinin ardından Mehmet Yılmaz, Battalhöyük İlköğretim Okulu'na atandı.

2009-2010 eğitim öğretim sezonunun açılmasının ardından Mehmet Yılmaz'dan boşalan yere öğretmen ataması yapılmadı. İlköğretim 3. sınıf öğrencileri 3 haftadan beri eğitim alamıyor. Yaylakonak İlköğretim Öğrenci velileri bu kez de 100'ün üzerinde imza toplayarak öğretmenlerinin eski görevine verilmesini talep ettiler. Öğrenci velileri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelerek, imzalı dilekçelerini verdiler. Milli Eğitim yetkilileri ile görüşen öğrenci velileri, öğretmenlerini geri istediklerini ve öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini istediler.

Okul Aile Birliği üyeleri, Mehmet Yılmaz'a iftira atıldığını belirterek, yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladılar. Veliler, dilekçenin yetkililer tarafından inceleneceğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber