Fahri trafik müfettişliği kalkacak mı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2009 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanı Nevzat Önder, trafik sorununu sadece polisiye tedbirlerle çözmenin mümkün olmadığını belirterek, ''Toplumun tüm katmanlarını işin içine katmak lazım'' dedi ve ekledi

Önder, Altınpark ANFA-B Salonunda düzenlenen Fahri Trafik Müfettişleri Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, müfettişlerin trafik polislerinin en önemli yardımcıları olduğunu söyledi.

Fahri trafik müfettişlerin verdikleri hizmetin takdire değer olduğunu ifade eden Önder, ''Trafik sorununu sadece polisiye tedbirlerle çözmek mümkün değil. Toplumun tüm katmanlarını işin içine katmak lazım'' diye konuştu.

Önder, bazı zamanlar istemeyerek de olsa fahri trafik müfettişlerini üzdüklerini belirterek, ''Bunların tümü için özür dilerim. Sıkıntılar yaşadınız. Belki tutanakları teslim edemediniz, bazen de tutanakları teslim edecek bir görevli bulamadınız'' dedi.

Geçmişte bazı basın yayın organlarında, ''Fahri trafik müfettişliğinin kaldırılacağına'' ilişkin haberler yer aldığını anımsatan Önder, şöyle devam etti:

''Ne bizim ne de büyüklerimizin böyle bir düşüncesi var. Aksine ilgili mevzuatta yapılan yeni düzenlemelerle müfettişlerin önemi daha da artırılıyor. Ama tabii ki aksayan yönlerini revize edeceğiz. Uygulanmanın başladığı 1997 yılında müfettişlerin 240 bin tutanak hazırladıklarını görüyoruz. 2008 yılında ise müfettiş sayısında artış yaşanmasına rağmen tutanak sayısının 90 bine düşmüş olmasının nedenlerini konuşmamız gerekiyor. Lütfen, bizlere kırılmayın, geri adım atmayın, sizden ilk yıllarınızdaki performansınızı bekliyoruz.''

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ali Temiz de ülke genelinde 11 bin 937, Ankara'da ise 3 bin 335 fahri trafik müfettişi bulunduğunu söyledi.

Müfettişlerin trafiğin denetlenmesinde önemli katkıları bulunduğunu anlatan Temiz, sıkı denetim faaliyetleri sonucunda Ankara'da ölümlü trafik kazalarında yüzde 33 oranında azalma yaşandığını ifade etti.

Temiz, öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerinin okullarda sürdürüldüğünü, kendi personellerinin ise hizmet içi eğitimlerle takviye edildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, toplantıya katılan fahri trafik müfettişleri, kent trafiğinde yaşanan sorunlara ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Toplantıya, Trafikten Sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Mümin Toslalı da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber