Mahkeme, Erdoğan'ın harcamalarını sordu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2009 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç hakkında açtığı tazminat davasında, TBMM Başkanlığı'ndan, Başbakan Erdoğan'ın 2007 yılından itibaren ailesi ile birlikte yaptığı yurt dışı gezilerindeki harcamaların Başbakanlıkça karşılanıp karşılanmadığının ve Erdoğan ile eşi tarafına yolluk ödenip ödenmediğinin sorulmasına karar verdi.

Davanın bugünkü duruşmasına, davacı Başbakan Erdoğan' ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile davalı milletvekili Kamer Genç katıldı.

Yargıç Kenan Altıparmak, davacı vekilinin delil listesini, davalı Genç'in de delil ve beyan dilekçesi ile maaş bordro örneğini mahkemeye sunduğunu söyledi.

Altıparmak, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarının araştırılması için yazılan yazıya ise cevap gelmediğini kaydetti.

Erdoğan'ın avukatı Cemaloğlu, cevaba cevap dilekçesi ile delil listesini tekrar ettiğini belirterek, davalı Genç'in beyanlarını kabul etmediklerini ifade etti.

Kamer Genç ise delillerin toplanmasını talep etti.

Yargıç Altıparmak, tarafların sosyal ve ekonomik durumları ile ilgili yazılan yazı cevabının beklenmesine, davacı vekiline müvekkiline ait maaş bordrosunu, varsa mal beyan suretini dosyaya sunması için duruşma gününe kadar süre verilmesine karar verdi.

Dosyaya, davacı Erdoğan'ın avukatı tarafından sunulan CD'nin bilirkişi aracılığıyla çözdürülmesine karar veren Altıparmak, TBMM Başkanlığı'na yazı yazılarak, davacı Erdoğan hakkında Meclis Başkanlığı'nda bekleyen dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili dosyaların olup olmadığının, varsa kaç tane olduğunun ve içeriklerinin yazılmasının istenmesini kararlaştırdı.

Yargıç Altıparmak, TBMM Başkanlığı'na yazı yazılarak, 2007 yılından itibaren davacı Erdoğan'ın ailesi ile birlikte yaptığı yurt dışı gezilerindeki harcamaların Başbakanlıkça karşılanıp karşılanmadığı ile kendisi ve eşi tarafına yolluk ödenip ödenmediğinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Başbakan Erdoğan'ın avukatları, 6 Haziran 2009'da Mersin'de düzenlenen, "Krize Çözüm Kurultayı"nda yaptığı konuşmada, kişilik haklarına hakaret etti ği gerekçesiyle Bağımsız Tunceli Milletvekili Genç aleyhine 20 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber