Kredi yurtlarda kalan öğrenciler soğuktan olumsuz etkileniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2009 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Edirne'deki Selimiye öğrenci yurtlarında kalorifer yanmadığı için öğrenciler soğuktan olumsuz etkileniyor.

3 bin 700 civarında kız ve erkek öğrencinin kaldığı yurtlarda ısınma sisteminin doğalgaza dönüşümü nedeniyle kaloriferler yanmıyor.

Geçmiş yıllarda fuel-oil yakıtıyla ısınan yurtlara doğalgaz şebekesi döşenmeye başlandı. 8 blok ve 572 odadan oluşan yurtlarda doğalgaz deneme amaçlı verildiği belirtildi. Ancak dönüşümde sorunların yaşanması üzerine doğalgaz akımı kesildi. Yurtlarda ısı probleminin çözülmesi için çalışmalar devam ediyor.

Havaların soğumasıyla birlikte Edirne şehir merkezindeki konutlarda 15 Ekim tarihinden kaloriferler yanmaya başladı. Soğuk havalar nedeniyle yurtta zor anlar yaşadıklarını belirten öğrenciler yetkililere tepki gösterdi.

Öğrenciler, kendilerine kaloriferlerin bir iki gün içerisinde yanacağını söylendiğini ancak şimdiye kadar sorunun çözülmediğini ifade etti.

Şehir merkezinde ekim ayının ortalarından itibaren kaloriferlerin yandığını kaydeden öğrenciler, ısınma sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, yurtlarda ısınma sorunun bulunduğuna dair kendisine herhangi bir sorunun iletilmediğini belirterek, konuyla yakından ilgileneceğini söyledi.

Doğalgaz'ın daha avantajlı ve daha temiz bir ısıtma sistemi olduğunu vurgulayan Büyük, öğrencilerin ısınması için ne yapılması gerekiyorsa onun yapılacağını dile getirdi.

Büyük, konuyla ilgilenerek öğrencilerin en kısa sürede ısınmalarını sağlayacaklarını açıkladı.

Yurt-Kur Edirne Bölge Müdürü İbrahim Albayrak ise yurtlardaki ısınma sorunun bir iki gün içerisinde çözüleceğini belirtti.

Yurtlardaki yakıt sisteminin doğalgaza dönüşümü nedeniyle sorun yaşandığını aktaran Albayrak, bölgede 4 aydan bu yana çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Edirne'nin en büyük resmi kurumu olduklarını kaydeden Albayrak, orada görev yapan personelin çocuklarıyla birlikte aynı şartlara yaşadığını dile getirdi.

Yurtların teknolojisinde bir değişimin yaşandığını vurgulayan Albayrak, öğrencilerden biraz daha sabır istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber