Yazıcıoğlu'nun ölümünde ilk fatura emniyet amirine

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TOLGA ŞARDAN Ankara

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart'ta yaşamını yitirdiği helikopter kazasının suikast olup olmadığı yönündeki tartışmalar devam ederken, kazayla ilgili ilk sonuç, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü bünyesinde alındı.

Kazayı Kayseri'ye bildiren Kahramanmaraş'taki emniyet amiri Dursun Özmen, ?Kayseri Valisi'nin yanlış açıklamasına neden olduğu? iddiasıyla İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki görevinden alınarak kızak olarak tanımlanan Eğitim Şube Müdürlüğü'ne kaydırıldı.

Olayın ardından Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Yazıcıoğlu'nun ayağının kırık olduğu ve kazadan yaralı olarak kurtulduğu yönünde açıklama yapmıştı. Ancak arama çalışmalarında olumsuz sonuçlar elde edilmesi ve enkazın bulunmasının ardından Yazıcıoğlu'nun aslında olay sırasında öldüğü anlaşılmıştı. Bilici daha sonra açıkladığı ilk bilgilerin Kahramanmaraş'tan Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bilgi notu olduğunu söylemişti.

Kazanın ardından TBMM'de kurulan araştırma komisyonu yerel savcılığın çalışmaları devam ederken bilgi notunun Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki İstihbarat Şubesi'nde müdür yardımcısı olan Özmen tarafından hazırlanıp gereken makamlara gönderildiği anlaşıldı. Araştırma komisyonuna ifade veren Özmen, hakkında herhangi bir adli ve idari soruşturma olmadığı halde, kazayla ilgili yanlış bilgilendirme yaptığı iddiasıyla İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki görevinden alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber