Bahçeli tek yarıştı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP'de Bahçeli'nin karşısına çıkan adaylar Kurultay salonuna bile alınmadı. Başbakan'ın ?Tek bayrak, tek devlet, tek millet? sloganıyla partililere seslenen Bahçeli, tek aday olarak yeniden başkan

NEVİN BİLGİN ANKARA

MHP'nin 9. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık için tek aday olan Devlet Bahçeli, liderlik koltuğuna oturdu. Bahçeli'nin kurultaydaki rakipleriyse salona bile alınmadı. Günler öncesinden AK Parti ve MHP arasında tartışmalara yol açan MHP Kurultayı dün gerçekleşti. Zaman zaman arbede ve yumruklaşmaların yaşandığı kurultayda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin karşısında aday olan Ahmet Reyiz Yılmaz ve Hakkı Şafak Ses adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ SIRALADI

Kurultayda partililerine seslenen Devlet Bahçeli'nin hedefinde yine AK Parti ve demokratik açılım vardı. Partisinin kırmızı çizgileri olduğunu dile getiren Bahçeli, ?Bizim dayandığımız ilkeler: Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek dil ülküsüdür. Tek devlet, üniter yapının korunmasını, Tek millet, Türk milleti kimliğinin devamını; Tek bayrak, milli devletin bekasını, Tek dil, resmi dilin yalnızca Türkçe olabileceğini, Tek vatan ise, ülkemize ortak koşamayacağımızı ilan eder. Ve bunlar da bizim kırmızı çizgilerimizdir. Çiğnemeye yeltenen varsa ayaklarını denk alsınlar, burada biz varız ve buna izin vermeyiz? diye konuştu.

1225 DELEGENİN 1171'İNDEN OY ALDI

Devlet Bahçeli, MHP 9. Olağan Büyük Kurultayı'nda, Bahçeli'nin yeniden aday olmasına engel olan tüzük maddesi değiştirilerek yeniden aday olmasının yolu açıldı. Daha sonra yapılan oylamada Bahçeli, 1225 delegenin 1171'inin oyuyla yeniden genel başkanlığa seçildi.

Yanlış anlama arbede çıkardı

MHP İstanbul İl Örgütü kurultaya kalabalık gelince, Devlet Bahçeli'ye muhalif gruptan sanılarak, şişe yağmuruna tutuldu. Salonu dolduran partililerin bu saldırısı salonda olayların çıkmasına neden oldu. Yanlış anlaşılmaya Divan Kurulu noktayı koydu. Gelen kalabalık grup için ?Hoş geldiniz İstanbul İl Örgütü? anonsu yaptırınca gerginlik yaratan MHP'lilerin saldırıları durdu ve İstanbul İl Örgütü uzun süre alkışlandı.

Haberal'ın oğlu MYK'ya girdi

? Ergenekon'dan tutuklanan Rektör Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal'ın MHP MYK'sına girmesi dikkat çekti.

? Kurultayın gerçekleştiği Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede 2 bin polis görev aldı.

? Spor salonu bir gün öncesinden Domuz Gribi'ne karşı da ilaçlandı.

? Salonda Türk bayraklarının yanı sıra Azerbaycan bayrakları da dikkati çekti.

Kimseye zarar gelmesin diye adaylıktan çekildiler

Ahmet Reyiz Yılmaz, Devlet Bahçeli'nin hakkında AK Parti'nin görevlisi suçlaması ve emniyet güçlerine yönelik açıklamalarının eşinin başörtülü bir muhafazakar olmasından kaynaklandığını belirtti. Bahçeli'nin milliyetçilere PKK'lı muamelesi yaptığını belirten Reyiz, ?Bir tek arkadaşımın saçına teline zarar gelsin istemiyorum? diyerek adaylığını durdurduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber