Vize için, önce dokuz euro yatır sonra randevu al

Haber Giriş : 26 Ocak 2005 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Şubat'tan itibaren Ankara'da vize başvuruları IKS adlı şirkete yapılacak. Böylece, elçilik önünde kuyruk beklemek yerine 9 euro karşılığında firma, telefonla vize randevusu verecek

Almanya Büyükelçiliği, Ankara'daki vize işlemlerini özelleştirdi. Buna göre, 10 Şubat 2005'den itibaren Ankara'daki vize başvuruları IKS adlı şirkete yapılacak. Böylece, elçilik önünde günlerce randevu kuyruğu beklemek yerine, 9 euro karşılığında firma size vize randevusu alacak.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Wolf Rutherd Born, yeni sistem ile bekleme süresinin azalacağını belirterek, "Vize başvurusunda bulunanlar sadece bir kez ve bir saati aşmayacak süre için büyükelçiliğe gelecekler" dedi. Büyükelçiliğin anlaştığı İKS adlı firma, sadece İngilizce, Almanca ve Türkçe hizmet verecek. Firmanın Kürtçe hizmet verme önerisini büyükelçiliğin reddettiği öğrenildi. Yeni uygulamayla Almanya'dan vize almak isteyen Türk vatandaşları 0212 340 49 00 nolu telefonu aramadan önce İş Bankası'na 9 euro ödeyerek, 16 haneli bir pin kodu alacak veya bu ücreti kredi kartı ile telefonda ödeyecek. Başvuru sahibine istenen belgeler telefonda iletilecek ve Ankara'daki randevusu en geç 3 gün içinde şirket tarafından alınacak. Almanya'nın İstanbul, İzmir ve Ankara'daki konsolosluklarına yılda yapılan 300 bin başvurunun böylece düzenlenmesi hedefleniyor. Bu arada İzmir konsolosluğunda da yakın zamanda telefonla randevu sisteminin başlayacağı belirtildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber