Muhtarlık kavgası: 5'i ağır, 22 kişi yaralı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2009 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te 2 aile arasında muhtarlık ve arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 5'i ağır 22 kişi yaralandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kıbrıs Mahallesi Özdemirbey Caddesi'nde Güdül ailesinden henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, iddiaya göre Ahmet Dönmezi'i bıçakla yaraladı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Dönmez, olayı cep telefonuyla ailesine bildirdi.

Bunun üzerine Dönmez ve Güdül aile üyeleri arasında Özdemirbey Caddesi'nde bıçak, taş ve sopaların da kullanıldığı büyük bir kavga çıktı. Kavga sırasında, Dönmez ailesinden Ahmet, Aşık Yunus, Mehmet, Muhittin, Cafer, Kenan, Muzaffer, Metin, Ahmet Doğan, Adem Hamza, Hasan, Ökkeş ve Cemil Dönmez ile Ahmet Şahin, yaralandı.

Güdül ailesinden ise Ömer, Ekrem, Cihan, Mehmet, Hakkı, Cemal, Hamza ve Ahmet Güdül, yaralandı.

Güvenlik nedeniyle, Güdül ailesinden 8 yaralı Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi, Dönmez ailesinden yaralanan 14 kişi ise Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Ahmet, Aşık Yunus, Muhittin, Adem Hamza ve Hasan Dönmez'in sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu diğer yaralıların ise genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada, Dönmez ve Güdül ailelerinin Şahinbey ilçesine bağlı Bağlarbaşı köyündeki muhtarlık seçimi ve arazi anlaşmazlığı yüzünden aralarında bir süreden beri husumet bulunduğunu ve kavganın bu yüzden meydana geldiğini belirledi.

Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber