MHP, ÖSYM hakkında Meclis Araştırma Önergesi verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

)- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), merkezi sınavları gerçekleştiren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) çalışma kuralları ve işleyişinin yeniden gözden geçirilmesi amacıyla Meclis Araştırma Önergesi verdi.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un hazırladığı, MHP Meclis Grup Başkan Vekilleri Oktay Vural, Mehmet Şandır ile Adana Milletvekili Recai Yıldırım'ın yanı sıra toplam 25 vekilin imzasını taşıyan önergenin gerekçesinde; ÖSYM'ce yapılan sınavlarda zaman zaman meydana gelen sahtekarlıklara, suiistimallere dikkat çekilerek, okul ya da işe yerleştirmelerdeki haksızlık ve mağduriyetlere vurgu yapıldı. Gerekçede; geçtiğimiz Eylül ayında yapılan, 60 binin üzerinde gencin katıldığı Polis Meslek Yüksekokulları sınavında, soruların büyük bir kısmının önceden çalındığı, sınavdan günler önce 'seçilmiş bazı adaylara' 'deneme testi' şeklinde verildiği, 100 sorudan 85'inin sınavda küçük değişikliklerle adayların karşısına çıktığı iddialarına yer verildi.

Emniyet teşkilatına alınacak polis adayları için 22 merkezde yapılan sınav kapmasında Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda soruların önceden çalınmış olması da gerekçede anlatıldı. Belirlenen sahtekarlık ve suiistimallerle ilgili ÖSYM'nin bazı sınavları iptal etmesinin yeterli olamayacağı belirtilen gerekçede; "Sınav sorularının kimler tarafından, nasıl ve kimlere sızdırıldığı üzerinde çok ciddi durulması gereken bir sorundur. Ayrıca benzer durumların geçtiğimiz yıllarda yapılan merkezi sınavlarda olmadığından nasıl emin olunacağı konusunda da kafalarda soru işareti oluşturmuştur. Aynı endişe sonraki yıllarda yapılacak olan sınavlarda da korku ve kuşkuya haklı olarak sebep olmaktadır." denilerek, araştırma yapılmasının bir zorunluluk haline geldiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber