DPB'den memura ek iş haberi açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2009 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basın Duyurusu

Devlet Bakanlığı(Sn. Hayati Yazıcı) Basın Müşavirliği'nden bildirilmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması öngörülen değişiklikler kapsamında, ?devlet memurlarına ek iş yapma ve ticari faaliyette bulunma hakkı tanınacağına? ilişkin haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bilindiği üzere, Devlet Personel Başkanlığı'nın kamu personel rejimi ile ilgili makro politikaları belirlemek ve bu hususlarda mevzuat çalışması yapmakla görevli olması sebebiyle; Başkanlık bünyesinde devamlı olarak gerek Devlet memurları gerekse diğer kamu personeline ilişkin mevzuat çalışmaları yapılmaktadır. Söz konusu mevzuat çalışmaları yürütülürken bir yandan günün gelişen ve değişen şartları, öte yandan da sivil toplum kuruluşlarının talepleri dikkate alınmaktadır.

Bu çerçevede, yürütülen genel değişiklik çalışmaları kapsamında, Devlet memurlarının ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağını düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 28'inci maddesindeki belirsizlikleri gidermek ve yargı kararları ile oluşan yeni durumları da kapsayacak şekilde yeniden değerlendirilmesi üzerinde teknik çalışmalar da yürütülmüştür.

Ancak bu konudaki bir değişikliğe, 657 sayılı Kanun'da değişiklik öngören tasarı taslağında yer verilmemiştir.

Bilginize sunulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber