Okul servisi beklerken canından oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Kasım 2009 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUĞLA'da yol kenarında okul servisi bekleyen lise öğrencisi 18 yaşındaki Ferhat Kınacı'ya kontrolden çıkan süratli bir otomobil çarptı. Kazanın ardından sürücü kaçarken, liseli genç arkadaşlarının gözleri önünde olay yerinde can verdi.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Kötekli Mahallesi'ndeki Volkan Sitesi'nin önünde meydana geldi. 40 yaşındaki Orhan Gürel'in kullandığı 48 DE 027 plakalı otomobil, bir anda kontrolden çıkarak yolun kenarında servis bekleyen Muğla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Tesisat Bölümü 11'inci Sınıf Öğrencisi Ferhat Kınacı ile arkadaşlarının arasına daldı. Gençlerden çoğu ani refleksle kendilerini sağa sola atarken, süratli otomobil Ferhat Kınacı'ya çarptı. Kenara savrulan ve başını kaldırım taşlarına çarparak kanlar içinde kalan ağır yaralı genç, servis bekleyen arkadaşlarının cep telefonuyla çağırdığı 112 Acil Servis ekipleri kaza yerine ulaşamadan olay yerinde öldü. Sürücü ise kazanın ardından hızla kaçtı. Alınan plakadan yapılan inceleme sonucu kimliğine ulaşılan kaçan otomobil sürücüsü Orhan Gürel'in Muğla Belediyesi su hizmetleri bakım onarım elemanı olarak çalıştığı saptandı. Aranan sürücü Gürel, bir süre sonra jandarmaya gidip teslim oldu. Görgü tanıkları, otomobilin süratli olduğu için çok hafif kavisli virajı alamadığını ve öğrencilerin arasına daldığını öne sürdü. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

OKUL TATİL EDİLDİ

Bu arada, derslerinde çok başarılı olduğu ve çevresince sevildiği öğrenilen Ferhat Kınacı'nın ölümü okulu yasa boğdu. Tesisat Bölümü'nün 10, 11 ve 12'nci sınıfları tatil edildi. Okul Müdür Yardımcısı Nihat Demiraslan, öğrencilerini kaybetmekten büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ?Ferhat çok sessiz bir öğrencimizdi. Derslerinde başarılıydı. Ağabeyi de bizim okulumuzdan mezun olmuştu. Arkadaşlarına yardım eder, herkesle iyi geçinirdi. Çok üzüldük. Okulda tüm öğrenciler onu severdi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber