Veliler, öğretmen dövdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2009 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ümraniye'deki bir ilköğretim okulunda psikolojik sorunları olduğu öne sürülen bir öğretmenin, öğrencilere şiddet uyguladığı iddia edildi.

Okul önünde toplanan öğrenciler derse girmezken, veliler üzerine yürüdükleri öğretmeni tartakladılar.

Ümraniye'deki Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu önünde toplanan öğrencilerle velileri, yeni eğitim yılının başında 4-B sınıfına atanan öğretmen Mehmet C.'nin (38) okulda şiddet uyguladığını iddia etti. Mehmet C.'nin psikolojik sorunları olduğu için sınıfta ders vermediğini ve kendilerine tokat attığını öne süren öğrenciler, öğretmenleri değişene kadar sınıfa girmeyeceklerini söylediler. Öğrenci velileri ise yaşananlardan dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunduklarını söylediler. Okul önünde

toplanan öğrenciler ve velilerinin isyanı sürerken, öğretmen Mehmet C.'nin okula gelmesi ile birlikte gerginlik yaşandı. Veliler, okula girmeye çalışan Mehmet C.'nin üzerine yürüdüler. Bu sırada arbede yaşanırken, bir öğrenci velisinin öğretmenin boğazını sıktığı görüldü. Yaşanan gerginlik, Mehmet C.'nin okula girmesi ile son bulurken, veliler okul önündeki bekleyişlerini sürdürdüler.

Öğrencilerin çoğu öğretmenlerinden şikayetçi olduklarını ve kendilerine şiddet uygulandığını öne sürdüler. Bir öğrenci velisi ise durumu anlattıkları okul müdürünün, "Kadrolu öğretmen olduğu için biz bir şey yapamıyoruz. Eşleriniz toplansın, dövsün. Benim başımı belaya sokmayın" dediğini iddia etti.

4. sınıf öğrencisi Enis Kösebaş, kendi aralarında konuştuklarında öğretmenin dayak attığını öne sürerek, "Bazen konuştuğumuzda bize biraz vuruyor. Kalemim yere düşmüştü, onu almak için eğildiğimde kitapla başıma vurdu. Yaramazlık yapan arkadaşlara vuruyor. Kafalarına vuruyor" dedi. Anne Şafak Kösebaş ise okul müdürü ile görüştüğünü ve 'Benim çocuğum olsa bu sınıfta okutmam' cevabını aldığını iddia etti. Kösebaş, "O zaman bizim suçumuz ne? Okul başlayalı 2 ay olmuş, daha yazılı bile olmadılar. Eğitim diye

bir şey yok. Öğretmeni değiştirmek istiyoruz ama değiştirmiyorlar. Dün bir arkadaşımızın çocuğunu dövmüş ve çocuk bayılacak gibi olmuş. Biz üzülüyoruz. Öğretmenin psikolojik sorunları varmış. Bir sinir krizi geçirse çocuklara ne yapar? Biz onun için üzülüyoruz ama çocuklarımızı korumak zorundayız" diye konuştu.

Çocuğunun öğretmenden dayak yediği için okula gelmek istemediğini iddia eden Esma Pektaş isimli bir veli ise, "Saçını kaşıdı diye çocuğun kafasına 7 kere vurmuş. Herhangi bir darp raporu almadık. Eşim de evde yoktu. Çok sinirlendim, eve gidip kendi kendime ağladım. Biz gönderilmesi için dilekçe verdik. Müfettişler geldi ve 'bekleyeceksiniz' dediler. Çocuğumuz öldükten sonra mı bir şey yapacaklar? Çocuğum o günden sonra okula gelmek istemiyor. Dün zorla gönderdim, demek ki dayak yiyeceği varmış. Ben

çocuğumu okula göndermek istemiyorum. Ya bir şeyler yapılacak ya da çocuğumu okuldan alacağım. Çocuğum uykuda 'Öğretmenim vurma' diye sayıklıyor. Var mı böyle bir şey? Eğitim mi görecekler, dayak mı yiyecekler?" şeklinde konuştu.

4. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Pektaş da, "Berem yere düşmüştü, beremi yerden aldım. Kafam kaşındı ve beremi aldığım elimle kafamı kaşıdım. Öğretmenim beremi kafama taktığımı zannetti. 10-15 kere vurdu bana. Her gün dövüyor" ifadelerini kullandı.

Bazı veliler ise sınıfa girmek istemeyen çocuklarını, öğretmen değişene kadar okula göndermeyeceklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber