Hastane birleştirmesi yargıdan döndü

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Devlet Hastanesi ile Zonguldak Atatürk Hastanesinin birleştirilmesini yargıya götüren Türk Sağlık-Sen davayı kazandı. Daha önce Ankara 1. İdare Mahkemesi işlemi hukuka uygun bulmuştu. İtiraz üzerine dosya Ankara Bölge İdare Mahkemesinde görüşüldü. Bölge idare mahkemesi, Ankara 1. İdare mahkemesi kararını bozdu.

Mahkeme kararında Sağlık Bakanlığı'nın Zonguldak Devlet Hastanesinin ek binaların eski olmasıyla birlikte bu binaların fiziksel olarak günümüz koşullarına uygun hale getirilmesinin maliyet açısından yüksek olduğu, ameliyathane ve yataklı birimlerinin alt yapısının yetersiz olduğu yönündeki savunması yeterli görülmedi.

Mahkeme kararında "Her yönden yeterli bir hastane olan hasta sayısı ve hastane büyüklüğüne göre yeterli olan, sorunun hastane kadrosundaki hekim ve personel sayısının az olduğundan ve bu sorununda hekim ve personel sayısını arttırmakla aşılacağı, öte yandan Hastanede tedavi olan, yatan ve ameliyat olan hasta sayısı açısından asgari kapasiteyi taşımadığı ve verilen hizmetin kalitesi ve verimliliğin düştüğü yönünde kapsamlı bir tespitin bulunmadığı ortadadır. Hastaların bu hastaneye yönlendirilmesi ve hastanenin daha etkin ve verimli faaliyette bulunması yönünde bir takım tedbirler alınarak bu hastanenin daha verimli çalışmasını sağlamak mümkün ve kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun haldedir" denildi.

Mahkeme iki ayrı alanda faaliyet gösteren hastanenin birleştirilmesinde kamu yararı ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlılık bulunmadığına dikkat çekerek bu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Kararı görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber