Cudi'de 3 kadın PKK'lı terörist yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞIRNAK'ın Cudi Dağı'nda teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonlarda 3 kadın PKK'lı sağ olarak yakalandı. Çatışmadan kaçan PKK'lıların ele geçirilen malzemeleri arasında 200 gram esrar da bulundu.

Şırnak'ta güvenlik güçleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonları Cudi Dağı'nda yoğunlaştırdı. Cudi Dağı'nda önceki gün bir grup teröristin tespit edilmesi üzerine operasyon düzenlendi. Operasyonda güvenlik güçleri 3 kadın teröristi çatışmaya girmeden sağ olarak yakaladı. Kadınlarla birlikte bol miktarda tıbbi malzeme de ele geçirildi.

Operasyonlarını genişleten güvenlik güçleri havanın karardığı saatlerde bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağladı. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında teröristler karanlıktan da yararlanarak izlerini kaybettirdi. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra tipi helikopter kaçan teröristlerin bulunduğu alanları bombaladı. PKK'lıların kaçtığı bölgede yapılan aramada 200 gram esrar ile 1 ton un, 360 kilo peynir, 1 sırt çantası içerisinde teröristlere ait özel eşya, örgütsel doküman ele geçerildi. Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber