Memur-Sen: Kandan siyasi ve sendikal rant sağlamaya çalışanlar var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2009 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin ıslak ve kuru imzalarla kaosa sürüklenmek istendiğini belirterek, "Ülkemizde hâlâ kandan siyasi ya da sendikal rant elde etmeye çalışanlar var." dedi.

Gündoğdu, Memur-Sen Balıkesir Şubesi'nin yeni hizmet binasını törenle açtı. Törene AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Kamçı, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Canan Kovacıoğlu ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Gündoğdu, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugünlerde yaşadığı olumlu süreçler ve çektiği sancılar olduğuna vurgu yaptı.

Dökülen kandan siyasi ve sendikal rant elde etmeye çalışanlar olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "30 yıllık bir terör belası, bu ülkenin başında devam ediyor. Eline kına yakarak gönderdiğimiz binlerce Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 400 milyar liranın üzerinde kaynak heba edilmiş. Bugün GAP'ın toplam maliyeti bile 33 milyar lirayı bulmuyor. Bütün bunlara rağmen kardeşlik bilincini yakalayamadık. Bu meselenin çözümünü istiyoruz. Kırmızı çizgilerimiz elbette var, şehit aileleri asla üzülmemeli fakat daha önemlisi, yeni şehit cenazeleri artık gelmemeli." şeklinde konuştu.

Problemin çözüm yerinin TBMM, tarafın da terörist örgütler değil, millet olduğunu vurgulayan Ahmet Gündoğdu, şunları söyledi: "Akan kandan rant elde etmek isteyenlerin elinden bu oyuncağın alınması gerekir. Demokratik açılım, Alevi açılımı, yeni anayasa açılımı, hepsi bizim için önemli. Atatürk, 1924 Anayasası'nda milletin hakimiyeti Meclis eliyle yürüteceğini belirtmişken 1961 ve 1982 darbe anayasalarıyla belli kurumların eline verilmiş ve darbeciliği koruma altına almak için Anayasa'ya geçici maddeler koyulmuştur. Darbe yapmayı rüyada görmeyi bile ilkesizlik olarak görecek kurumsal yapıyı oluşturmazsanız, mevzuatınızdaki çarpıklık devam ederse kötü niyetliler geldiğinde milletin iradesi tokatlanmaya devam eder."

Memurların özlük haklarının iyileştirilmesi için muhalefet ve iktidarı birlikte sıkıştırmayı çok önemsediklerini kaydeden Gündoğdu, "Muhalefet hâlâ memurların üç kuruş kazancını engellemekle meşgul. Bundan önce üniversite öğrencilerinin bursunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak nasıl iptal ettirdilerse, sadece sendika üyelerinin aldığı 10 liralık toplu görüşme primini de iptal ettirmiş oldular." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber