Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde masrafları devlet karşılayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2009 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BaşbakanYardımcısı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki masrafların devlet tarafından karşılanacağını belirterek, "Ancak adayların kendi yapacakları propaganda için bağış sistemine gidilebilir." dedi.

Elmadağ Belediyesi'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili sorularını cevaplandı.

Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki masrafların devlet tarafından karşılanacağını belirtti. Ancak adayların kendi yapacakları propagandaları varsa, bununla ilgili bağış sistemine gidilebileceğine işaret eden Çiçek, eğer Anayasa Komisyonu'nda farklı bir düşünce olması halinde ise bunun konuşulabileceğini söyledi. Bakan Çiçek, şöyle dedi:

"Bizim tercihimiz, seçimin masrafları oy pusulaları da dahil, görevlilerin alacakları yolluk masrafları da dahil, hepsinin devlet tarafından karşılanması. Sadece kampanya bakımından, bağış sistemine ama bunun da şeffaf bir şekilde olmasını öngören bir düzenleme."

'Cumhurbaşkanlığı seçimi kaç turlu olacak?' şeklindeki soru üzerine Çiçek, "İki turlu olacak. ilk turda yüzde 51'i alan kişi seçilmiş olur. Olmazsa ikinci turda en fazla oy alan iki kişi arasında seçim yapılacak. Dünyadaki uygulamada bu şekilde." diye cevap verdi.

Cemil Çiçek, AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili dava ihtimali ile ilgili soruya da şu karşılığı verdi: "Tamam, onu açıkladım. Hiç durmadan bu konu soruluyor. Böyle bir şey var mı, başlatılmış mı? Adım başı soruluyor bu konu. Var mı bakalım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber