Rize Üniversitesi'nde ikinci sakal genelgesi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okulda saçı ve sakalı uzun öğrencilerin sınavlara alınmamasıyla başlayan kriz büyüyor. İkinci bir genelge yayımlayan yönetim, ?Uygulama sürdürülsün? dedi

Rize Üniversitesi'ne bağlı Fındıklı Meslek Yüksekokulu'nda, bir grup öğrencinin saç ve sakalı uzun diye sınavlara alınmaması sonrasında başlayan tartışmalar sürüyor.

Rektör Prof. Nazmi Turan Okumuşoğlu'nun, ?Ferdi ve maksadını aşan uygulamayı düzeltip öğrencilerin mağduriyetini gidereceğiz? açıklamasına rağmen, Müdür Yrd. Doç. Sadettin Gültekin uygulamanın süreceğini bildiren ikinci genelgeyi yayımladı. Krizi bir üst aşamaya taşıyan ikinci genelgede şöyle denildi:

?Paçavra yayınlar'

?Yayınların okulumuz ve uygulamalarımız açısından önemi, caydırıcılığı veya herhangi bir yaptırım gücü bulunmamaktadır. Çağımızda iletişim araçları oldukça yaygınlık kazanmış olup, her önüne gelen bir paçavrada veya elektronik alanda yayın yapabilmektedir.

Yükseköğretim Kanunu, üniversitelerde kılık kıyafetle ilgili sıkı düzenlemeler getirmektedir. Uygulamalarımız bu yasaya ve devletin resmi kurallarına göre yapılmaktadır. Uygulama bizzat Rektörümüz tarafından verilen bir emirle başlatılmıştır. AİHM, sakal yasağının kaldırılması ile ilgili kendisine açılan bir davayı reddetmiştir. Üniversitelerin sakal yasağı uygulamalarının, insan haklarına aykırı olmadığına karar vermiştir. Uygulamanın sürdürülmesini rica ederim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber