Darphanede greve doğru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Cumhuriyet altını, bozuk para, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport ve diğer değerli kağıtların basıldığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamazsa işçiler 30 Kasım'da greve çıkacak.

Türk-İş'e bağlı Basın-İş Sendikasının 224 işçi adına yürüttüğü toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı. Sendika, bunun üzerine Kurban Bayramının dördüncü gününe denk gelen 30 Kasımda greve başlama kararı aldı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde cumhuriyet altını, bozuk para, madalyon, kurumların armaları, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport ve diğer değerli kağıtlar basılıyor.

Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, toplu sözleşmedeki anlaşmazlığın iş yeni girenlerin düşük ücreti ve vardiya çalışmasından kaynaklandığını söyledi.

İşe yeni giren ve sekiz aylık çalışması bulunan 40 kişinin İstanbul gibi pahalı bir şehirde 35-37 liralık yevmiyeyle çalıştığına işaret eden Akkaya, İstanbul'da bu ücretle yaşamanın mümkün olmadığını ve iyileştirme talep ettiklerini belirtti. Akkaya, endüstri meslek lisesi, meslek yüksek okulu mezunu kalifiye işçilerin, çalışma süresi 1,5 yıl fazla olan işçilerden 300-400 lira eksik ücret alınmasından kaynaklanan eşitsizliğin giderilmesini istediklerini dile getirdi.

Yakup Akkaya, düşük ücretliler için zamana yayılmış bir iyileştirmeye gidilmesi konusunda ısrarcı olduklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber