Hiç oturmadığı ilden 5 bin TL su borcu çıktı, icraya verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2009 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'da oturan Serkan Kurt, hiç ikamet etmediği halde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) tarafından adına düzenlenmiş toplam 5 bin TL'lik iki adet su faturası gönderildi. İcraya verilen ve maaşının bir kısmına haciz konulan Kurt, aldığı haber karşısında şoke oldu.

Bir dağıtım şirketinde çalışan Serkan Kurt (30) hayatı boyunca Kocaeli'de hiç ikamet etmediğini söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İZSU tarafından biri 3 bin 182, diğeri, 2 bin TL olmak üzere toplam 5 bin 182 TL su faturası düzenlendiğini ve borcun ödenmediği için maaşına haciz konulduğunu belirten Kurt şöyle konuştu: "İstanbul'da bir şirkette çalışırken İzmit'e iş icabı günübirlik gidip geldim. Sürekli ikamet etmedim. Ev ya da işyeri kiralamadım. Su, elektrik ve doğalgaza abone olmadım. Elime icra bilgileri gelir gelmez İZSU'ya gittim. 2004 yılında İZSU'da 300 TL ödenmeyen su faturam görünüyor. Faturadaki kimlik bilgilerim tutuyor. Faiziyle birlikte bu rakam bu gün 2 bin TL'yi bulmuş. İZSU süre dolduğu için itiraz hakkımın kalmadığını söyledi. Bu parayı ödemek zorundaymışım. Bu parayı taksite böldürerek ödeyeceğim, ama hakkımı mahkemede arayacağım. Diğer 3 bin 182 TL borç için itiraz dilekçesi verdim. İncelemeye aldılar."

Hiç oturmadığı ve hiçbir kişisel iş bağlantısı olmadığı halde Kocaeli'de sadece su faturası değil, adına düzenlenmiş belediyede bir vergi levhası da bulunduğunu öğrendiğini dile getiren Kurt, "Bana göre bu olayda zannediyorum birileri kimlik bilgilerimi çalmış ya da bir isim benzerliği var. Başka bir izahı olamaz. Ama olan bana oldu." dedi.

Önümüzdeki pazar günü dünya evine gireceğini, bu haberin en mutlu gününde kendisini çok üzdüğünü ifade eden Kurt, "Moralim çok bozuldu. 2 bin lira parayı düğün öncesi boşu boşuna ödeyeceğim. Diğer 3 bin liranın da üzerime kalmasından korkuyorum. Bir yandan düğün masraflarını düşünürken, böyle bir durumla karşılaşmam beni ve ailemi çok üzdü. Umarım yanlışlık çabucak düzeltilir." şeklinde konuştu.

İZSU: İMZA KRİMİNAL İNCELEMEYE GÖNDERİLECEK

İZSU'dan yapılan açıklamada, Serkan Kurt'un 2004'ün dördüncü ayında İzmit'e bir işyerine su abonelik sözleşmesi yaptığı, bu belgede kimlik fotokopisiyle imzası bulunduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Vatandaş borcun kendisine ait olmadığını söylüyorsa yasal yollardan hakkını arayabilir. Belgeye attığı imza onun olup olmadığına dair kriminal inceleme yapılır. İmza ona ait değilse mağduriyetten kurtulur. O zaman o tarihte bu belgeleri şahıs adına sahte ibraz eden kişiler tespit edilmeye çalışılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber