Soğuk sınıf, domuz gribini tetikleyebilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2009 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, pek çok okulda ısınma sorunu olduğunu, havaların soğuyacağı bugünlerde soğuk sınıfların vücut direncini azaltarak, domuz gribini tetikleyeceği uyarısında bulundu.

Adıbelli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nce dün yapılan açıklamada, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede, gelecek dönemde domuz gribi salgınının artacağı, özellikle çocuklar ve risk grubunun hızla aşılanması konusunda uyarı yapıldığını anımsattı.

Soğukların domuz gribi salgınını ve buna bağlı ölümleri artırıcı etki yapacağının, zaten bilinen bir durum olduğunu belirten Adıbelli, ''Eğitimciler olarak, bu konuda Türkiye'de şu ana kadar yeterli önlemin alındığını söylemek büyük bir hata olur'' dedi.

''Pek çok okulda ısınma sorunu var. Havaların soğuyacağı bugünlerde soğuk sınıflar vücut direncini azaltarak, domuz gribini tetikleyebilir, önlem alınsın'' diyen Adıbelli, şunları kaydetti:

''Tüm bilim adamları, soğuğa maruz kalmanın vücut direncini azaltacağını belirtiyor, bu bilimsel bir gerçek. Bazı okulların kaloriferleri arızalı, bazılarının yakıt temininde sorunlar yaşanıyor, bu gibi sorunlar çok fazla. Önümüzdeki günlerde kış soğukları iyice kendini gösterecek. Çocukların sınıfta soğuğa maruz kalmasının, soğuk algınlığıyla birlikte gribal enfeksiyonları tetiklemesinden korkuyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okullardan ısınma sorunu yaşanıp yaşanmadığı ya da yaşanıp yaşanmayacağı bilgisini tek tek almalıdır.''

Adıbelli, ayrıca, tüm uyarılara rağmen, okullarda gerek temizlik görevlilerinin sayısının azlığı gerekse bilinç eksikliği nedeniyle hijyen konusunda gerekli duyarlılığın gösterilemediğini savunarak, ''Okullarımızın çoğunda sıvı sabun ve peçete yok. Duyarlı bazı velilerimiz sayesinde bazı okullarda hijyen sorunu yaşanmıyor ancak okullarımızın çoğu hijyen konusunda sınıfta kalıyor'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber