Kanser tedavisinde 'ozonterapi' seçeneği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2009 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tıbbi Ozon Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Baş, "oksijenin 3 atomlu bir kimyasal formu" dediği ozonun, kanser ve enfeksiyon hastalıkları, iyileşmeyen yaralar, diyabet, kalp ve damar hastalıkları ile hipertansiyon gibi kronik hastalıkların tedavisinde bir seçenek olarak kullanıldığını vurguladı.

Doğada gaz olarak bulunan ozonun, tıbbi amaçlı olarak yüzyıllardır kullanıldığını ve dini literatürde de "Tanrının nefesi" diye adlandırıldığını anlatan Baş, tüm dünyada bir seçenek olarak kullanıldığına işaret ettiği ozonterapinin, tıbbın içine girmesi gereken bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti.

Ozonterapinin, 4-6 Aralık tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek, "1. Uluslararası Ozonterapisi Kongresi"nde bütün boyutlarıyla ele alınacağını dile getiren Baş, tıbbi ozon tedavisine ilişkin bilimsel araştırmaların son 30 yıldır arttığına, söz konusu tedavi yönteminin Almanya, İtalya ve Rusya'da ileri noktaya geldiğine dikkat çekti.

Baş, ozonterapide ozonun vücuda sıvı ya da gaz olarak verildiğini belirterek, ozonun vücuttaki oksijenizasyonu ve enerji maddesi olan ATP'yi artırdığını, ayrıca vücuttaki dolaşımı düzenlediğini, hücrenin tamirinde ve hücre üretiminin sağlanmasında da kullanıldığını anlattı.

NERELERDE KULLANILIYOR?

Ozonun, bütün hastalıklarda kısmen ya da tamamen, tek başına ya da diğer tedavilerle birlikte uygulanabildiğine işaret eden Baş, ancak "bunu uygulayan kişinin mutlaka hekim olması gerektiği" uyarısında bulundu.

Baş'ın verdiği bilgilere göre, "yakıcı" bir özelliğe sahip güçlü bir mikrop öldürücü olan ozon, en güçlü doğal dezenfektan olarak enfeksiyon tedavisinde kullanılıyor. Ozonterepi, bağışıklık sistemi hastalıklarında yaygın olarak uygulanıyor. Ozon, vücutta üreyen serbest radikallere yönelik toksin etkisi yaparak, daha güçlü bir savunma sistemi oluşmasını da sağlıyor.

OZONTERAPİ YÖNTEMLERİ

Murat Baş, ozonun çok sayıda tedavi seçeneği olduğunu ve ozonterapinin vücuda 25 farklı yöntemle uygulanabildiğini bildirdi. Tedavinin doğru uygulanması durumunda yan etkisinin sıfıra yakın olduğunu vurgulayan Baş, yöntemlere ilişkin örnekler verdi.

Buna göre, vücuttan alınan kan ozonla oksijenlenip hastaya geri verilebildiği gibi, hastanın kanı çok az miktarda alınarak, ozonlanıp kas içerisinden aşı şeklinde, ayrıca özel poşetlerle elde ya da ayakta iyileşmeyen yaralara uygulanabiliyor. Yine, direk cildin altına verilebilen ozon, bir kabin içinde bütün vücuda püskürtülebiliyor.

Makat, vajen, kulak ve burun yoluyla da vücuda verilebilen ozon, kanser tedavisinde, hastaların genel durumunu düzeltmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve tümör üzerindeki etkisinden faydalanmak için cerrahi, kemoterapi ve radyoterapiyle birlikte kullanılıyor.

Ozon terapinin kanser üzerindeki etkisi üzerine yapılan bir araştırmaya göre, oksijensiz bir ortamda hücreler tümör hücrelerine dönüşüyor. Oksijenizasyonun artırılması durumunda, hücrelerin tümör hücrelerine dönüşmesi, tümör hücresinin yayılımı ve çoğalması engellenebiliyor.

Ozonterapinin seans ücretleri, tedavinin şekline göre 20-100 TL arasında değişiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber