MEB yönetici atamalarında şeffaflık nasıl sağlanmalı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından sınavlar yapılmış ve itirazların değerlendirmesinin yapıldığına ilişkin açıklama Personel Genel Müdürlüğünce yayımlanmıştı.

Yönetmelik gereği sonuçlara 15 gün içerisinde itiraz edilebiliyor ve itirazların 15 gün içerisinde sonuca bağlanması gerekiyor.

Yani sınav puanlarının kesinleşme tarihi 16 Aralık 2009. Bu süreçte MEB İlsis üzerinde (yeni adıyla mebbis) gerekli düzenlemeleri yapacak ve başvuruların buradan alınması sağlanacaktır.

Sınav yapıldı fakat kafalar halen karışık ve bu işte bir hilenin dönüp dönmeyeceği noktasında kaygılar var. Bu kaygıları gidermek için bazı küçük önlemler almak hem MEB'i bu konuda temize çıkarır hem de adayların kafalarındaki soru işaretleri ortadan kaldırılmış olur.

Sıralayacak olursak;

1- Öncelikle sınav puanları MEB'in ana sayfasında ya da her İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kendi sayfasında yayımlanmalıdır. Bu yayın yapılırken kişinin adı soyadı, branşı, görev yaptığı kurum ve puanı bilgileri yer almalıdır. (Güvenlik açısından T.C.Kimlik no' yer almaması yerinde olacaktır.) Diğer bilgiler gizli bilgiler değildir. Ya da güvenlik açısından sorun yaratacak bilgiler değildir.
Bu açıklama ile adaylar daha sağlıklı tercih yapabileceklerdir.

2- Duyurulara kısa sürede çıkılmalı bu konuda bakanlık yayımlayacağı emirle öncülük etmelidir.

3- Yönetmeliğin de hükmü gereği tüm kurumların açık ilan edilmesi noktasında hassas davranılmalıdır. Gözden kaçan ya da kaçırılan kurum ya da yönetim görevi kalmamalıdır.

4- Kişinin aldığı ödüllerden, hizmet süresine, sicil puanına kadar tüm puan değerleri İLSİS sistemi tarafından hesaplanmalıdır. Başvurular süresince İLSİS kayıtlarına dayalı olarak açıklanan puanlarda yanlışlık varsa itirazlar değerlendirilmeli ve son şekli verildikten sonra başvurusu onaylanmalıdır.

5- Başvurular sona erdikten sonra Sınava dayalı müdür yardımcılığında;

Başvuranın Adı Soyadı Kurumu Alanı Görevi Sınav puanı Başvurduğu Kurumlar
Gökmen KURT ?. Lisesi Matematik (Anadolu Lisesi Öğretmeni) Öğretmen 78

1-?.

2-?.

3-?

4-?

?.

10-.

Şeklinde

Tüm müdürlükler Müdür Başyardımcılığı ve İsteğe Bağlı Müdür yardımcılıklarında ise;

Başvuranın Adı Soyadı Kurumu Branşı-Görevi Sınav puanı Ek-2 Eğitim Bölümü Puanı Ek-2 Ödül Sicil Ceza Bölümü Puanı Ek-2 Kariyer Bölümü Puanı Yöneticilik Hizmeti Puanı Öğretmenlik Hizmeti Puanı Başvurduğu Kurumlar ve Bu kuruma atanmaya esas puanı
Ali Gökhan ŞENER ?. İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji- Müdür Başyardımcısı 82 9 9 3 12 4

1-..Arif Uz Lisesi (119)

2-..Kartal İÖO (124)

3-?

4-?

?.

10-.

şeklinde bir çizelge her il tarafından yayımlanmalıdır.

6- Atamalar yapıldıktan sonra tüm liste yayımlanmalı ve listenin sonuna varsa Anadolu lisesi öğretmeni gibi önceliklerden yararlanıp yararlanmadığı belirtilmelidir.

7- İlçe ve İl Komisyonlarına sendika temsilcilerinin katılmasına olanak verilmelidir.

Böylece tüm şaibeleri ortadan kaldırmak mümkün olduğu gibi oto kontrolün adaylara ve tüm ilgililere verilmesi de söz konusu olacağından itirazlar ya da atamalar sonrası şaibe söylentileri ortadan kaldırılabilecektir.

Bunu yapmak zor mudur? Hayır değildir. Çünkü İLSİS te yapılacak bir düzenleme ile bu listeler İLSİS'ten alınabilir ve yayımlanabilir. Kaldı ki buna benzer uygulamaların geçmiş yıllarda İstanbul ili de dahil birçok ilde uygulandığı görülmüştür.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

MEB'İN ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI PROJE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber