Meclis, 10 bin öğretmen kadrosu için çalışacak

Haber Giriş : 23 Kasım 2009 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat 11.00'de toplanacak olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gelir Bütçesi ile Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri görüşülecek. DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi saat 11.00'de, Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli ise saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.


- Meclis, bu hafta 10 bin öğretmen kadrosuna atama yapılmasına ilişkin düzenleme için çalışacak.

TBMM Genel Kurulu, son çalışma günü olan 26 Kasım'ın "Arefe Günü" olması nedeniyle bu hafta iki gün toplanacak. Genel Kurul, 24 Kasım Salı günü, "Öğretmenler Günü"nün yanı sıra 10 bin öğretmen atamasına imkan tanıyan yasa teklifini de görüşecek.

AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun'un teklifi, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna geçici madde eklenmesini öngörüyor. Teklif, MEB'e tahsis edilen serbest öğretmen kadrolarından boş bulunan 10 bin öğretmen kadrosuna, 2009 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi uyarınca verilen atama yetkisi dışında, 31 Aralık 2009 tarihine kadar atama yapılmasını içeriyor.

Genel Kurulda, teklifin yasalaşmasının ardından görüşmeleri yarım kalan Türk Borçlar Kanunu Yasa Tasarısına devam edilecek. Tasarının görüşmeleri, 3. bölümdeki 61. madde üzerinden sürecek.

Önemli düzenlemeler içeren tasarıya göre, tüketici, banka, sigorta ve seyahat şirketlerince "tek yanlı" hazırlanan sözleşmelere karşı korunacak. Olağanüstü faiz oranları karşısında da borçlunun korunmasını sağlayacak hükümler içiren tasarı, ekonomik kriz dönemleri gibi olağanüstü durumlarda, sözleşmelerin değişen koşullara göre uyarlanabilmesini öngörüyor.

Tasarıdaki en önemli düzenlemelerden biri de kira bedellerinde yapılacak artış, bir önceki yılın üretici fiyat endeksini (ÜFE) geçmeyecek. Kiracıların elektrik ve su borcunu ödememesi de tahliye sebebi olacak. Konut ve iş yeri kiralarında depozito, 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Genel Kurul; 24 Kasım Salı günü 15.00-23.00, 25 Kasım Çarşamba günü 13.00-23.00 saatleri arasında çalışacak, "Arefe Günü" nedeniyle 26 Kasım Perşembe günü ise toplanmayacak.

BÜTÇE MESAİSİ BİTİYOR

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun, 2010 Yılı Bütçe üzerindeki mesaisi bu hafta sona eriyor. Komisyonda, yarın Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gelir Bütçesi ile Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının maddeleri görüşülecek. Böylece, Komisyonun bütçe maratonu son erecek.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, İstanbul'da Sabahattin Zaim Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısını 25 Kasım Çarşamba günü görüşecek.

AA - Memurlar.Net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber