25 Kasım'da trenler çalışmayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Ulaşım-Sen ile KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası(BTS) üyeleri Adana Garı önünde eylem yaptı.

Sendika üyeleri hükümet aleyhine sloganlar atarken, 25 Kasım'da hükümeti uyarma eylemi yapacaklarını söyledi. Ulaşım-Sen Adana Şube Başkanı Muhittin Topal, 25 Kasım'da iş bırakacaklarını ve trenlerin çalışmayacağını belirterek, o günlük vatandaşların ulaşımda treni tercih etmemelerini istedi. Şimdilik uyarı hakkılarını kullanacaklarını aktaran Topal, "Bu mücadele esnasında halkımızın bizleri anlayışla karşılayacaklarını umut ediyoruz. Amacımız, hiç kimseyi üzmek değildir. 25 Kasım'da memur onuru, haysiyeti, kariyeri ve kaybettiklerini geri almak için aynı saflarda yer alacaktır. 25 Kasım'da memur kendine yakışanı yaparak, kırmadan, dökmeden, incitmeden hizmet üretmeme hakkını kullanacaktır." dedi.

BTS Adana Şube Başkanı Mehmet Gök ise 2 milyon kamu çalışanlarıyla toplu sözleşme ve grev haklarını kullanmak için Çarşamba günü saat 24.00'e kadar bir günlük uyarı eylemi yapacaklarını kaydederek, bir gün boyunca trenlerin kesinlikle çalışmayacağını kaydetti. Bu tarihte sadece Adana-Mersin motorlu trenlerin çalışmayacağını aktaran Gök, Çukurova Ekspresinin Kayseri Boğazköprü istasyonunda, Adana-Diyarbakır treninin ise İslahiye Fevzipaşa istasyonunda duracağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber