Öğretmenler Taksim anıtına çelenk koydu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2009 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Ayşe Ege Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başlayan törende, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile törene misafir olarak katılan Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri anıta çelenk koydu. Törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıt özel defterini imzalayan Yıldız, deftere şunları yazdı:

''Aziz Atam,

''(Öğretmenler, ordularımızın kazandığı zafer, sizin ve sizin ordularınızın zaferi için yalnız zemin hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacaksınız) diyerek önemini ifade ettiğiniz görevimizin sorumluluğu ve bilinci içindeyiz. Bu bilinç içerisinde öğretmenler camiası olarak ülkemizi hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Bize emanet edilen yeni nesilleri ilke ve inkılaplarınız ışığında yurt sevgisi bayrak sevgisi ve insanlık sevgisiyle yetiştirme azim ve kararlılığımız devam etmektedir. Şehit kanlarıyla kazanılan bu kutsal topraklarımız ilelebet payidar kalacak, ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Bu düşüncelerle mutlu günümüzde tüm öğretmenler adına şükranlarımızı arz ediyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz.''

Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin halk oyunu gösterisi sunduğu törende, Ordulu öğretmenler de törene katılanlara fındık dağıttı.

Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Bu arada, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na bakım ve onarım çalışması için iskele kurulduğu dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber