Adana Garı'nda gerginlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2009 23:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurların ''Uyarı Grevi'' kapsamında iş bıraktığı Adana Gar'ında, bir trenin Ankara'ya gitmek üzere hareket etme girişimi gerginliğe neden oldu.

Grevdeki grubun protestosu nedeniyle hareket edemeyen trenin makinisti ve yardımcısı, Çevik Kuvvet ekiplerinin nezaretinde olay yerinden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, 61205 sefer sayılı Çukurova Mavi Treni saat 19.30'da Ankara'ya hareket edecek şekilde Adana Gar'ında hazır hale getirildi. Trenin makinisti ile yardımcısının lokomotife bindiğini gören grevdeki bir grup, trenin çalıştırılmasını protesto etti.

Bunun üzerine gara çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi sevk edilirken, olay yerine TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü ile diğer yetkililer de geldi. Yetkililerin lokomotife çıkarak makinistler ile görüşmesinin ardından, makinist ile yardımcısı, Çevik Kuvvet ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu esnada protesto eden gruptakilerden bazıları personele tepki gösterdi, grup ile görevli bazı personel arasında tartışma yaşandı.

Yetkililer, trenin, grevin sona ereceği saat 00.00'da hareket edeceğini bildirdi.

Ayrıca, tren seferlerinin gerçekleşmemesi nedeniyle gar ve çevresinde beklemek zorunda kalan vatandaşlardan bazıları da grev kararına tepki gösterdi.

Bu arada, öğle saatlerinde de 21206 sefer sayılı Çukurova Mavi Treni'nin Adana personeli tarafından Kayseri'den Adana'ya getirilmesi de arbedeye neden olmuş, olaylar Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle yatışmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber