DTP'ye İzmir tepkisinin gerekçesi doğru değil

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Kasım 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlık: PKK bayrağı yok

İzmir'de yaşanan olayları DTP konvoyunda açılan Öcalan posterleri ile PKK bayraklarının başlattığı belirtildi ancak İçişleri Bakanlığı, bunu doğrulamadı. Bakanlık kaynakları, görüntü ve fotoğrafların incelendiğini ancak konvoyda poster ve bayrak bulunmadığını açıkladı.


Hükümetin sözleri İzmir'den vahim

İzmir'de DTP konvoyunun taşlanması üzerine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in 'DTP adeta bizi kapatın diyor' açıklamalarına Ahmet Türk sert çıktı: Hükümet DTP'nin kapatılması için psikolojik ortam hazırlıyor. Nereye gideceğimiz konusunda sizden izin mi almak gerekiyor? Hükümet, açılımdan vazgeçmeye bahane arıyor

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 'Hükümet, açılımdan vazgeçmenin bahanelerini aramaktadır' dedi. Grup Başkanvekili Gültan Kışanak, Diyarbakır milletvekilleri Hasip Kaplan ve Aysel Tuğluk ile birlikte İzmir'de DTP konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Türk şunları söyledi:

l EN DİSİPLİNLİ KONVOYLARIMIZDANDI: Havaalanından, Emniyet Müdürlüğü tarafından belirlenen güzergahtan, sivil araçlarla miting alanına giderken saldırıya uğradık. Konvoyun önünde anons yapan dolmuş şoförünü siren çalmaması konusunda uyardık. En disiplinli, en duyarlı konvoylarımızdan biriydi.

l VALİ MAÇ VAR DEDİ: Olay sırasında aradığımız İzmir Valisi, maçta olduğunu söyledi. Güvenlik Şube Müdürü, 'Aynı gün 3 ayrı maç vardı, güvenliği oralara çekmiştir. Eğer böyle bir bilgimiz olsaydı buna müsaade etmezdik' dedi. İzmir Emniyet Müdürü ise 'Eğer biz olay yerinde olmasaydık onlarca insan ölebilirdi' dedi.

l ÇİÇEK NİYE BÖYLE DEDİ: Hükümetin söylemleri olaydan daha vahimdir. Hükümet niçin bunu gündeme getiriyor? DTP'nin kapatılması için psikolojik bir ortam hazırladıkları açık. Sayın Çiçek'in, Sayın Çelik'in açıklamalarında bu çok açık bir şekilde gösteriliyor. Bu gerginliği DTP ve MHP'ye mal ederek 'İstikrarı sağlayan biziz bu ülkede' mesajı vererek, halkı kendilerine mecbur ettiren bir politik oyun var.

l TEPKİMİZ İZMİR'E DEĞİL: İzmir'de birçok sivil toplum örgütü, parti örgütleri saldırıyı kınamışlardır. Bunu İzmir halkına mal etme gibi bir anlayışımız yok. Tamamen sivil, bu işten beslenen kesimlerin düzenlediği bir provokasyon olarak değerlendiriyoruz.

l SANIK SANDALYESİNDEYİZ: DTP, bütün bu saldırılara rağmen bugün sanık sandalyesine oturtulmak isteniyor. Bu, hükümetin açılım politikalarından vazgeçtiğinin ifadesidir. 'DTP süreci baltalıyor' diye bahane arıyorlar.

l HÜKÜMETTEN İZİN Mİ ALACAĞIZ: Geçmişte Sayın Çiçek, 'AKP'yi kapatırsanız bölgeyi DTP'ye teslim edersiniz' mesajı veriyordu. Şimdi DTP'nin kapatılmasından sonra siyaseti yürütmeyi çalışıyorlar. Bir taraftan bölge partisi diye eleştiri getireceksiniz, diğer taraftan Türkiye partisiyiz dediğimizde bizi suçlayacaksınız. Hükümete soralım, bir siyasi parti siyasi çalışmaları yaparken, nereye gideceği konusunda sizden izin mi alması gerekiyor.

l DTP PKK DEĞİLDİR DİYE KAÇ KEZ SÖYLEDİM: İlk günden beri, 'DTP, PKK değildir' dedim.

DTP 2 milyon insanın oyu ile seçilmiş bir misyondur. Barışta önemli rol oynayabilir. Sorunlar konusunda muhataptır. Orada bir halk var. Siyasi parti olarak yapılan toplantıda halkın tamamını kontrol etme şansına sahip değilsiniz. Silopi'de yüz binlerce insan toplandı. Bu, sadece DTP'nin yaptığı bir çalışma değildi.

Yılmaz Özdil'in yazdığı villa bu

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk için 'İzmir'in sosyetesindendir' diye yazan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'in bahsettiği villayı AKŞAM buldu. Ahmet Türk, 18. dönem SHP milletvekiliyken Ildırı Köyü yakınlarında Parlamenterler Sitesi konutlarından birini aldı.

11 yıldır burada villa sahibi olan ve oğlunun da aynı sitede bir villası olan Türk, fırsat buldukça İzmir'e gelip, burada kafa dinliyor.

Şu anki ismi Günkent olan ve her biri 450 bin TL değerindeki 350 konutun yer aldığı sitenin sakinlerinden biri de CHP Milletvekli Ahmet Ersin. Sitenin dönemin ANAP'lı milletvekilleri tarafından kurulduğunu, 350 milletvekilinin üye olduğunu anlatan Ahmet Ersin, 'Ahmet Türk de o dönem SHP milletvekiliydi, buraya üye oldu. Ben pek sık gidemiyorum' dedi.

Sezen ÖZSAVRANGİL / İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber