'Eyleme katılan memurlar fişlendi' iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2009 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurların 25 Kasım'da yaptığı iş bırakma eyleminin yankıları sürüyor. Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi Muammer Öner, yapılan eylemde memurların fişlendiğini savundu. Öner, "Memurlar fişlenerek eylemin etkisizleştirilmeye çalışılmasını alçakça buluyor, memuru fişleme emri verenleri, tehdit edenleri ve bunlara yandaşlık yapanları kınıyoruz." dedi.

Sendika binasında basın açıklaması yapan Muammer Öner, yapılan eylemin memur sendikacılığı için milat olduğunu söyledi. Öner, eylem gününde kendilerine işyerlerinde yöneticilerinin memurları eylem yapmaması konusunda baskı altına aldığı, tehdit ettiği haberleri ulaştığını kaydederek, bazı kurum yöneticilerinin eyleme katılmayan sendika üyelerini de yanlarına alarak, üyelerini tehdit ettiğini öne sürdü. Öner şunları kaydetti: "Eylemimizi etkisiz kılabilmek için yandaş, sözde sendikayı araç olarak kullanmışlardır. Kurumlar, aylar öncesinde belli olan eylemimizle ilgili gerekli tedbirleri almayarak bazı olumsuzlukların yaşanmasına neden olmuşlardır. Kamu görevlilerinin görüntüleri kaydedilerek, fotoğrafları çekilerek eyleme katılanlar tespit edilmeye, eyleme katılanların listeleri çıkarılmaya ve fişlenmeye çalışılmıştır. Bazı kurumlarda eyleme katılan memurlardan savunma alınacağı gibi sözler duyulmuştur."

Engelleme çalışmalarının memurları yolundan döndüremeyeceğini kaydeden Öner, sendikanın aldığı toplu eylem kararını engellemenin suç olduğunu söyledi. Öner, "Sendikalar kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun hükümleri açıktır. Memurlarımız, sendikalarımızın aldığı eylem kararına katılmışlardır. Sendikanın aldığı toplu eylem kararını engellemek de katılan memur hakkında soruşturma açmak da hatta soruşturma açacağını belirterek memuru tehdit etmek de hapis cezası gerektiren suçtur. Daha önce bu konuda açılmış davalarda, memurlarımız haklı bulunmuş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına göre de kamu görevlileri tazminata hak kazanmıştır. Eğer memurlarımız hakkında soruşturma açılmaya tevessül edilirse, bu kez hesap verme boyutunu, davayı açanların düşünmesi gerekmektedir. Memuru, eylemden alıkoymak suçtur. Bu suçu işleyenler, sonuçlarına da katlanırlar" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber