210 bin Yeşil Kart iptal edildi

Haber Giriş : 01 Şubat 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıutfada yapılan inceleme sonucu 210 bin kişinin Yeşil Kartı iptal edildi. İptal edilen yeşil kartlar arasında 2 kamyonu olan, bin dönüm ekili arazisi bulunanlar çıktı..

Devletin Yeşil Kartlılara ücretsiz ilaç verilmesi projesinin ardından yeşil karta büyük ilgi oluştu. Şanlıurfa'da bir çok vatandaş yeşil kart alabilmek için başvuruda bulunup kartını alabilmek için günlerce kuyruklarda bekliyor. Sadece hiç bir sosyal güvencesi olmayan ve asgari ücretin 3'te biri kadar aylık geliri olanlara verilen yeşil kart büroları önünde bu nedenle uzun kuyruklar oluşuyor.

Yeşil kart alabilmek için bir aydan bu yana gidip geldiğini söyleyen Mehmet Fidan adlı yurttaş işlemlerin çok geç yürüdüğünü söyledi. Fidan " Yeşil kart alabilmek için aylardır bekliyorum. Ama hala alamadım. Çok geç işlem yapıyorlar. Ayrıca hak etmeyen bir çok insan yeşil kart alırken, bizim gibi fakir insanlar da kuyruklarda bekliyor" şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili konuşan Şanlıurfa Sağlık Müdürü Dr. Nevzat Yetkin yeşil karta büyük bir talebin olduğunu belirtti. Yetkin, Devletin yeşil kartlılara ücretsiz ilaç verilmesi kararı almasından bu yana yeşil karta başvurularının arttığını söyledi . Yetkin" Şanlıurfa'da son zamanlar da çok sayıda yeşil kart alma talebi ortaya çıktı. Geçen yıl Kasım ayı sonu itibari ile Yeşil kart sayısı Şanlıurfa il genelinde 551 bin idi. Fakat yapılan çalışmalar ve araştırmalarımız ile biz Şanlıurfa il genelindeki bu sayıyı 339 bine indirdik. Yaklaşık 210 bin yeşil kart iptal edildi.

Yeşil kart alabilmek için başvuruda kişinin aylık gelininin asgari ücretin üçte birinin altında olması ve taşınır veya taşınmaz mallarının olmaması gerekmektedir. Ama bir yolunu bulup yeşil kart alanlar olmuş. İptal edilen yeşil kartlılar arasında 500-600 hatta bin dönüm ekili arazisi olan, 1-2 kamyonu kayıtlı olan, evi ,arabası olan çıktı. Sağlık müdürlüğümüz titiz çalışmaları sonucu bu tür malları olanlardan ve haksız yere yeşil kart sahibi olanlardan 210 bin yeşil kartı iptal ettik" şeklinde konuştu.

Yeşil kart işlemlerinin hızlandırılması için otomasyon yöntemi uyguladıklarını da söyleyen Sağlık İl Müdürü Nevzat Yetkin" Bizim Sağlık müdürlüğümüz olarak yaptığımız diğer bir çalışma ise, vatandaşların yeşil kart taleplerini tek elden, İl Sağlık Müdürlüğü olarak yürütmekteyiz. Bu şekilde vatandaşlarımızın diğer kamu,kuruluşlarına tek tek gidip kayıt soruşturmalarını da engellemiş olduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber