Eksi 2 derecede üşüten yardım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan'da Valilik İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen 56 liralık yardım parası için vatandaşlar sabah saatlerinde bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu

Çoğu köylerden gelen vatandaşların üşüdükleri görüldü. Gündüz hava sıcaklığının sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü kentte, kuyrukta bekleyen yaşlı vatandaşlar, "Kurban yardım parası bu vakte bırakılır mı?" diye tepki gösterdi. Soğuk havada saatlerce yardım parası alabilmek için beklediklerini söyleyen isminin açıklanmasını istemeyen yaşlı bir vatandaş, "94 yaşındayım. Bu devlete 4 yıl askerlik yaptım. Ama 3 kuruşluk para için düştüğümüz hallere bakın. Kuyrukta soğukta saatlerce yardım parası alabilmek için bekliyoruz. Devlet parayı bu şekilde değil de, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim etse, daha iyi olmaz mıydı? Kurban Bayramı geçeli 3 hafta oldu. Ama daha yeni bayram parası veriliyor. Tam rezalet bir durum." diye konuştu.

Kuyrukta bekleyen yaşlı kadınlar ise yardım parasının bu şekilde değil de, kendilerine teslim edilmesinin daha iyi olacağını belirterek, kuyrukta saatlerce beklemenin kendileri için çileye dönüştüğünü vurguladı.

Öte yandan Ardahan'da yaklaşık bin 100 ihtiyaç sahibi aileye Kurban Bayramı yardım parası verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber