15 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2009 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek, Ankara'ya geliyor.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çalışma ziyaretinde bulunacak olan Hüsnü Mübarek'i, Çankaya Köşkü'nde törenle karşılayacak.

- Gül, Mübarek onuruna Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verecek.

- Gül ve Mübarek baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmeyi takiben iki lider Çankaya Köşkü'nde ortak basın toplantısı yapacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek ile kaldığı otelde görüşecek.

2- Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde toplanacak.

3- Şpiriç, Ankara'da temaslarda bulunacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Nikola Şpiriç ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Şpiriç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Faik Yavuz'un ev sahipliğinde, TOBB ETÜ'de düzenlenen çalışma yemeğine katılacak.

- Başbakan Erdoğan, Şpiriç'i, Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşılayacak.

- Erdoğan ve Şpiriç ortak basın toplantısı yapacak.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Şpiriç'i Meclisteki makamında kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Şpiriç onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

4- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti Çin Halkı Siyasi Danışma Konferansı Başkan Yardımcısı Li Wuwei ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ı ayrı kabul edecek.

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Şam'da.

- Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türk-Arap Forumu Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır'la birlikte AB üyelik sürecine ilişkin temasları kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i ziyaret edecek.

7- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde, "Türk Siyasi Yaşamında Kadının Rolü" konulu panele katılacak.

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Yemen İç Hizmetler Bakanı Mohammed Al Shuajb ile Bakanlık Makamı'nda görüşecek.

9- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) düzenlediği "Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Kriz Sonrası Yeni Yön" konulu 8. Sanayi Kongresine katılacak.

- Bakan Ergün, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsünün Kandilli Kampüsü'ndeki yeni yerine taşınması dolayısıyla yapılacak açılış törenine katılacak.

10- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın Hollanda'daki temasları izleniyor.

11- TBMM, 2010 bütçesini görüşüyor.

- Genel Kurulda Cumhurbaşkanlığı, TBMM, RTÜK, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Başbakanlığa bağlı ve ilgili kuruluşlardan MİT, MGK, YDK, TODAİE, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün 2010 yılı bütçeleri ele alınacak.

12- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı iş gücü verilerini açıklayacak.

13- Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) İstanbul'da düzenlediği "Gelir İdaresi ve Varlık Barışına İlişkin Uygulamalar-Sorunlar-Çözümler" konulu toplantıya katılacak.

14- Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak'ı ziyaret edecek.

15- İngiltere'den Filistin'e gitmek üzere yola çıkan "Filistin'e Özgürlük Konvoyu" Edirne'nin İpsala sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak.

16- Konya'da, Mevlana'nın 736. Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma Töreni etkinlikleri kapsamında, "Güneşle Aydınlananlar" Uluslararası Şems-i Tebrizi Sempozyumu başlayacak.

17- Toplantı...Etkinlik...

- İzmir Eczacı Odasının başlattığı atık ilaç hareketi, okullarda anlatılmaya başlanacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, engelli dernek başkanlarıyla toplantı yapacak.

18- Borda satış hedefi, 2013 yılı için 1 milyar dolar.

- Eti Maden'in bor ihracatı, küresel krizin etkisiyle 395,5 milyon dolara geriledi.

- Kurum, oluşturduğu stratejik plan çerçevesinde 2013 yılı için 1 milyar dolarlık satış, 900 milyon liralık kar hedefi koydu.

- AB'nin boru "üreme sağlığı üzerinde etkili toksik madde" kategorisine almasına ilişkin kararına Dünya Ticaret Örgütü nezdinde itiraz için, bor işçileri üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlanması bekleniyor.

19- 4 bin yıllık tohum çimlendi.

-Kütahya Seyitömer Höyüğü'nde yürütülen kazıda bulunan ve 4 bin yıl öncesine ait olduğu belirlenen 3 tohumdan biri toprağa ekildikten sonra çimlendi.

- DPÜ Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nejat Bilgen:

- "Bundan yaklaşık 4 bin yıl öncesine ait toprak altından çıkmış bir tohum yeşerdi."

- DPÜ Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nükhet Bingöl:

-"Çok eski zamanlara ait, hiç genetiğiyle oynanmamış, herhangi bir değişikliğe uğramamış, organik olarak elde edilmiş tohumların ilki olacak."

20- Türkiye'de gelecek yıl yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi grup maçlarının kurası, İstanbul'da çekilecek.

21- Basketbol Erkekler Avrupa Kupası'nda gruplarda 4. maçlar yapılacak.

- Galatasaray Cafe Crown Erkek Basketbol Takımı, Avrupa Kupası (A)

Grubu'ndaki 4. maçında, Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Almanya temsilcisi Alba Berlin ile karşılaşacak.

- Beşiktaş Cola Turka (D) Grubu'nda İspanya'nın DKV Joventut Badalona takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

- Türk Telekomspor (E) Grubu'nda deplasmanda yapacağı maçta İspanya'nın Bizkaia Bilbao Basket takımına konuk olacak.

22- Basketbol FIBA Erkekler Eurochallenge Kupası (F) Grubu'nda Bandırma Banvitspor Letonya'nın VEF Riga takımıyla deplasmanda mücadele edecek.

23- Voleybol İndesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, Polonya'nın Enion Energia Dabrowa Gornicza takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

24- Galatasaray, Avusturya'nın Sturm Graz takımıyla yapacağı UEFA Avrupa Ligi (F) Grubu 6. ve son hafta maçı için Graz kentine gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber