TCDD eyleminde açığa alınanlar, göreve iade edilmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "25 Kasımdaki eylemde, trenlerin önünü keserek, makinistleri zorla trenden indirdikleri iddiasıyla 16 TCDD çalışanının açığa alındığını ve haklarında inceleme başlatıldığını" anımsatarak, "İnceleme tamamlanmadan bu kişilerin göreve iadesi mümkün değil" dedi.

Karaman, TCDD çalışanlarının, "Geçici olarak açığa alınan 16 kişinin görevlerine iadesi edilmeleri" talebiyle gerçekleştirdikleri eyleme ilişkin soruları yanıtladı.

"Bazı TCDD çalışanlarının 25 Kasımdaki grevde, yetki sınırlarını aşan bir takım eylemlerde bulunduklarını" öne süren Karaman, şöyle devam etti:

"Eylemlerde trenlerin önünü keserek, makinistleri zorla trenden indirdikleri iddiasıyla 16 kişiyi açığa aldık ve haklarında inceleme başlattık. İnceleme tamamlanmadan bu kişilerin göreve iadeleri mümkün değil. Trenin önü nü kesen, gereksiz yere imdat frenini çeken kişiler tabii ki incelenecek. Suç işleyenleri inceliyoruz. Diyorlar ki 'bu arkadaşlarımızı geri iade edin'. İnceleme sonucunda suçsuz olduğu anlaşılırsa iade edeceğiz ama bir makinisti zorla trenden indiren kişiyi de tabii ki açığa alacağız. İnceleme tamamlanmadan bu kişilerin göreve iadeleri mümkün değil."

TCDD Genel Müdürü Karaman, "Devam eden eylemlerde de usulsüz bir takım faaliyetlerin gerçekleştirildiğini, eylemlere katılan bazı çalışanların sinyallerle oynadığını, bazılarının da görevinin başındaki makinistleri zorla trenden indirmeye çalıştıklarını tespit ettiklerini" kaydederek, "Hukuka aykırı davranan herkes ceza alır. Biz keyfi değil, yasalara dayalı uygulamalar yapıyoruz" diye konuştu.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel de "Açığa al ınan 16 çalışan hakkında 25 Kasım 2009'dan 12 gün sonra işlem yapıldığını" savunarak, "Bu süre içerisinde gerekli incelemeler yapılamamış mı? 25 Kasım dosyası bir çok kurumda kapatıldı. Bu iş bütün samimi şeylerin dışına çıktı, kararın tamamen siyasi olduğunu düşünüyorum. Bu gerginliği devam ettirmek isterlerse devam ettiririz" dedi.

Konuya ilişkin yargı sürecini başlatacaklarını bildiren Güzel, şunları söyledi:

"Eylemlerimize TCDD personelinin katılımı yüzde 90. Hiç ehil olmayan insanlar trenleri çalıştırıyor, yolcuların hayatını riske atacak insanlarla seferler devam ediyor. Bütün garlarda en az 100 çevik kuvvet polisi hazır bulundurulurken, hukuka aykırı eylem yapılması da söz konusu bile değil. Bu eylemin başlangıç tarihini koyduk fakat sonu tamamen Genel Müdürlüğün tavrına bağlı. Açığa alınan 16 TCDD çalışanı görevlerine iade edilene kadar eylemlerimiz sürecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber