17 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 15. Taraflar Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere Ankara'dan Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gidecek.

- Zirvede konuşma yapması beklenen Gül, Danimarka Kraliçesi II. Margrethe'nin zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ile de görüşecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da toplu açılış ve TOKİ konutlarının teslimi dolayısıyla Kültür Park'ta düzenlenen törene katılacak.

- Erdoğan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey Üyesi Slajdziç ile Dedeman Oteli'nde görüşecek.

- Başbakan Erdoğan, Konya Valiliği tarafından Dedeman Otel'de tertiplenen yemeğe katılacak.

3- Mevlana'nın 736. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri.

- Mevlana Kültür Merkezi'nde yapılacak Şeb-i Arus törenini Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yabancı devlet adamları, çok sayıda bakan ve siyasilerle büyükelçiler de izleyecek.

4- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konya'da 9 ülkenin kültür bakanının katılacağı "Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunmasında Yeni Politikalar" konulu toplantıya katılacak.

5- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve beraberinde "Filistin'e Yolaçık Uluslararası" Yardım Konvoyu Tertip Komitesi üyelerini kabul edecek.

6- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret edecek.

7- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bakanlıkta, gündeme ilişkin basın toplantısı yapacak.

8- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine Konya Rixos Otel'de çalışma yemeği verecek ve büyükelçilerle birlikte Şeb-i Arus törenlerine katılacak.

9- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da, Alevi Çalıştayı'nın açılışını yapacak.

10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'da, TÜYAP Avrasya Tarım ve Gıda-Teknolojileri Fuarı'nı açacak.

11- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da, basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

12- YÖK Genel Kurulu, Başkan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında, üniversiteye girişte uygulanacak katsayı konusunu görüşmek üzere toplanacak.

13- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, YURT-KUR, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Milli Savunma ve Adalet Bakanlığı, Yargıtay ve Danıştay'ın 2010 yılı bütçeleri görüşülecek.

- Avustralya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Harry Jenkins ve beraberindeki heyet, Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile ayrı ayrı görüşecek.

14- Siyasi partilerden.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Şeker-İş Sendikası yöneticileri ve İngiltere ile Fransa'dan Filistin'e gitmekte olan "Özgürlük Konvoyu" temsilcileriyle Parti Genel Merkezi'nde ayrı ayrı görüşecek.

15- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

16- Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar:

- "Faizler bundan sonraki dönemde çok daha aşağıya gitmeyecek gibi gözüküyor."

- "Mevduat sahibinin bundan (9,50-9,75) daha aşağıya faizi kabul etmemesi, kredi faizlerinde daha geriye gitmenin önündeki en büyük engel."

- "Türkiye'de bugün itibarıyla yüzde 5,3 olan takip rasyosu, (ödenmeyen kredi rasyosu), bankamızda sadece yüzde 2, yani sektör ortalamasının yarısından bile az bir noktadayız."

17- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Trabzon Valiliğini ziyaret edecek, Vakfıkebir ilçesinde Kur'an Kursu açılışı yapacak.

18- Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ'ye ait Ayvalık ve Çamaltı Tuzlalarının özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri, Özelleştirme İdaresi'nde yapılacak.

19- Toplantı... Sempozyum... Kongre... Tören...

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen İzmir merkezli Bölgesel Kalkınma Dinamikleri Programı'nın açılışına katılacak.

- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) düzenlediği "7. Enerji Sempozyumu" Ankara'da başlayacak.

- Kimya Sektör Platformu tarafından düzenlenen "7. Ulusal Kimya Sanayi Kongresi" Ankara'da yapılacak.

- İstanbul Ticaret Borsasının 52 yıldır başkanlığını yapan ve iki hafta önce istifa eden Nejat Ekrem Basmacı'ya Onursal Başkanlık Ödülü'nün de verileceği uğurlama töreni yapılacak.

- Ege Genç İşadamları Derneğinin düzenlediği "şirketlerde mali işler ve finans biriminin değişen rolü" konulu seminer İzmir'de yapılacak.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Tekstil Menkul Değerler AŞ, İzmir'de, 2010 yılı piyasa beklentileri ve varlık yönetimi konulu toplantı düzenleyecek.

- Souvenir'09 Hediyelik Eşya Fuarı İzmir'de açılacak.

20- Fenerbahçe, liderliği garantilediği UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 6. ve son maçında, Moldova'nın Sheriff takımını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda konuk edecek.

21- Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu 8. maçında, İspanyol temsilcisi Unicaja Malaga ile Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaşacak.

22- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki Galatasaray, Litvanya'nın TEO Vilnius takımı ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

23- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda 6 ve son maçlarda Samsun Basketbol Kulübü Romanya'nın Municipal Targovista, Beşiktaş Cola Turka ise Ermenistan'ın HATIS Erivan takımı ile deplasmanda karşılaşacak.

24- Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı, Indesit Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki 3. maçında, Polonya temsilcisi Aluprof ile TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda karşılaşacak.

25- Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi'ne Ankara İller Bankası-Ankaragücü

karşılaşmasıyla devam edilecek.

26- Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, Galatasaray Ergun Gürsoy Yüzme Havuzu'nda başlıyor.

27- Türkiye Uluslararası Badminton Turnuvası, İstanbul'da, Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber