CHP memurlar için Meclis araştırması istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP, memurların sorunlarının ve sorunlara yönelik çözüm önerilerinin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Sosyal ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan Araştırma Önergesinin gerekçesinde, memurların çok büyük geçim sıkıntısı yaşadığı, açlık sınırındaki maaşlarla geçinmeye çalıştığı ifade edildi.

İktidarın, memurların sorunlarını çözümlemek için ekonomik açılım yapması gerektiği belirtilerek, geçim sıkıntısı, borç, kredi kartı faizi, yoksulluk ve haciz kıskacındaki memurların durumunun içler acısı olduğu anlatıldı.

Gerekçede, Hükümetin, "memurları da sindirme ve susturma politikası" içinde olduğu savunularak, şöyle denildi:

"Bugün memurlar, son derece önemli sorunların pençesinde tek başına mücadele etmektedir. Ekonomik krizle bir kat daha zorlaşan hayatlarını idame ettirememektedir. Ülkemizde her 10 memurdan 8'i ek iş yapar hale gelmiştir. Her 10 memurdan 8'i kışlık gıdalarını memleketlerinden temin ettiğini ifade etmektedir. Doğalgaza, elektriğe, suya ve temel gıda maddelerine yapılan zamlar karşısında memurun aldığı zam, sadaka niteliğindedir.

Devletin önemli pek çok biriminde çalışan memurların durumunun bir an önce ele alınması ve bu konuda kapsamlı bir çalışma yapılması, öncelikle ekonomik koşulların düzeltilmesi gerekmektedir. Uluslararası sözleşmelerle tanınan sendikal haklar ve örgütlenme özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber