DP Rize İl Başkanı Ergüven, istifa etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2009 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP) Rize İl Başkanı Tuncer Ergüven, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıklayan DP Rize İl Başkanı Ergüven, 30 Ekim'de yapılan genel kurul öncesi yapılan il başkanları toplantısında söylenenlerin arkasında durduklarını, ancak genel başkanlarının bu toplantıda söylediklerine uymadığını söyledi.

İl Başkanı Ergüven istifa mektubunda, 30 Ekim genel kurulu öncesi parti başkanları toplantısında kendilerine söylenenleri yerine getirdiklerini, aynı kararlılığı yönetimden görmediklerini belirtti.

Son 3 yıldan bu yana var olmayan teşkilatı yeniden kurarak bir görev anlayışı içinde çalıştığını ifade eden Ergüven, "Ancak yapmış olduğum il başkanlığı görevini partimizin bugünkü durumu nedeniyle değerlendirmek durumunda kaldım. Malum çevreler planlı bir şekilde DP'yi işgale hazırlanmaktadırlar. Ancak genel başkanımız bu durumu görememektedir. Bu durum bizi durum değerlendirmesi yapmaya sevk etmektedir." dedi.

Yakın bir dönemde partide genel başkanlık yarışı yaşanacağını iddia eden Ergüven şunları söyledi: ''Toplumda yeri olmayan liderlerle bir yere varamazsınız. Bugün partide ilke ve prensiplere, eylemlere uymayan, kişilere endeksli, seçilmişler hukukunu önemsemeyen düzen bulunuyor. Bu düzende bulunmam için bir neden görmemekteyim. Partimizde artık ülke değil kişi öncelikleri yer almaktadır. Bu nedenle il başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber