Havalar nasıl oacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Aralık 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmele göre; Ülkemizin güney, iç ve doğu bölgelerinde aralıklarla yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde sis hadisesi, gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIĞI : Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (5 ila 7) azalacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatı Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON İLE SİS UYARISI ; Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerimizde sis hadisesi, gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ YILBAŞINDA ILIK HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

Marmara Bölgesi yılbaşında ılık havanın etkisine girecek. Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de bugün sıcaklığının 10 dereceye kadar gerileyeceğini ifade eden yetkililer, ''Çarşamba gününden itibaren bölgemiz Akdeniz üzerinden gelecek ılık havanın etkisine girecek. Lodosla birlikte sıcaklıklar yükselecek. Gündüz sıcaklığı 15 dereceye kadar çıkacak'' dedi. Yetkililer, lodosun etkisiyle 31 Aralık'ta hava sıcaklığının 7 derece civarında olacağını, kar veya yağmur beklenmediğini belirtti.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı ve çok bulutlu geçecek. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

EGE : Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri çok bulutlu, sabah saatlerinde Denizli ve Afyon, öğle saatlerinde İzmir çevreleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ : Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu geçecek. Gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU : Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis, gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde doğusunda sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...


29 Ara, Salı


30 Ara, Çarşamba

31 Ara, Perşembe

1 Oca, Cuma

2 Oca, Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber