Tutuklu emekli Binbaşı Bektaş ifade verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2009 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tutuklu Emekli Binbaşı Bektaş İfade Verdi

- "Ergenekon" soruşturması kapsamında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin tutuklu bulunan emekli Binbaşı Levent Bektaş, "Ülkede olan ve kurulan tuzaklardan hiçbir haberi olmayan masum vatandaşlardan biri olduğunu" söyledi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumlarına ait araçla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Bektaş, "Amirallere suikast" iddialarının da yer aldığı ve dokuz askeri personelin tutuklu bulunduğu "İstanbul ve Gölcük'teki eş zamanlı operasyon"a ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'a yaklaşık bir saat ifade verdi.

İfadesinden sonra tekrar tutuklu bulunduğu cezaevine götürülen Bektaş'ın avukatı, Levent Bektaş'ın kaleme aldığı yedi sayfalık basın açıklamasını gazetecilere dağıttı.

AÇIKLAMANIN AYRINTILARI

Açıklamasında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin soruşturma kapsamındaki iddialara yer veren Bektaş, deniz Kuvvetleri Komutanlığı "Üstün Birlik Yetiştirme Ödülü" ile ödüllendirildiğini ve SAT Grup Komutanlığı personelinin başarısında katkısının olduğunu anlatarak, eğitim almış ve personel yetiştirmiş bir SAT'çı olarak ateşleme düzeneğine sahip mühimmatları basında yer aldığı gibi bir karış suyun içine gömmesinin hayatın olağan akışına aykırı bulduğunu ve mühimmat krokisini ortalıktaki bir CD'nin içine saklamasının ise zeka özürlü bir iş olabileceğini dile getirdi.

Ofisinde ele geçirilen bilgisayarlarda, talebine rağmen arama mahallinde yedeklemenin yapılmadığını aktaran Bektaş, yedeklerden bir kopyanın sekiz ay geçmesine rağmen kendisi ya da avukatına verilmediğini ve ele geçirilen CD ile DVD'lerin hukuken adli kanıt niteliğinin bulunmadığını savundu.

"KAFES PLANI İDDİASI"

Bektaş, yazılı açıklamasında "kafes planı iddiası" ile ilgili de şu savunmayı yaptı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerini karalamak için her türlü sahte bilgi ve belgeyi üretmekten ve kendi yandaş medya organları vasıtasıyla kara propaganda yapmaktan kaçınmayan müfterilerin, iftiralarını duyurmak için neden Kasım ayına kadar bekleme ihtiyacı duydukları sorusu akıllara gelmektedir. Kişisel kanaatimce, içinde bulunulan siyasi konjonktüre göre belge üretmeden sorumlu birimlerin, sözde 'irtica ile mücadele' belgesinden istedikleri verimi alamamış olmaları gerekir ki, böyle bir yalan üretme ve servis etme ihtiyacı doğmuştur."

Davada ön yargıların terk edilmesi ve durumlarının tarafsız bir bakışla izlenmesi gerektiğini kaydeden Bektaş, açıklamasında, "Davanın başladığı günden itibaren birçok değerli basın mensubu tarafından da benzetimi aynen yapılan Kafka'nın unutulmaz romanı 'Dava'nın kahramanı Joseph K'dan veya Yüzbaşı Dreyfus'dan hiçbir farkımız olmadığını göreceksiniz" ifadesine yer verdi.


- "Ergenekon" soruşturması kapsamında Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin tutuklu bulunan emekli binbaşı Levent Bektaş, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumlarına ait araçla adliyeye getirilen Bektaş, nezarethaneye alındı.

Bektaş'ın, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Murat Yönder'e ek ifade vermesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber